DOMINO DF-500
01:25
10-04-2018

Demontabele verbinding van plaatwerk nu ook mogelijk met ‘De Kleine’

In de maand april is de introductie op de markt. Het was al lange tijd een intens gekoesterde wens van de klanten, met name van die klanten die al met het DOMINO-systeem werkten. Het is daarom een uitstekende aanvulling op de bestaande collectie en een goede tegenhanger geworden van enkele andere producten in de markt voor demontabele verbindingen.

Aan het woord is Wesley de Nas, trainer/productspecialist bij Festool, die erg blij is met de introductie van de nieuwe meubelverbinder voor de freesmachine DOMINO DF-500. “Het nadeel van de bestaande losse boorhulpmiddelen in de markt is dat die snel vol liepen met stof. Dat is bij het systeem voor de kleine versie niet het geval. Bij de DF500 wordt het stof automatisch afgezogen als de gaten worden gemaakt. Het vernuftige binnen het systeem is dat je een losse boor in een boorsjabloon kunt plaatsen. En, je kunt deze er ook weer eenvoudig uithalen. De boor zélf is eenvoudig te slijpen; dat kan heel eenvoudig door de ringetjes er tussen uit te halen. Het is dus erg makkelijk geworden om een kleine demontabele DOMINO verbinding te creëren.”

DOMINO DF-500

Volgens Wesley is het voor iedereen die ‘deze kleine’ al heeft, een prachtige uitbreiding. “Het past in de systeemgedachte van Festool. Dat is het onderscheidende in de markt. In de huidige tijden van interieurbouw was er behoefte aan een schoon en snel systeem; deze nieuwe meubelverbinder is de oplossing.”

Wesley vertelt dat alle verbindingen zonder extra speciale machine kunnen worden gemaakt. “Deze is universeel positioneerbaar, hetzij met DOMINO-stenen of in een gatenrij. Verder is deze geschikt voor alle materiaaldiktes; van 18mm tot 28mm.”

Verder voegt Wesley hier aan toe dat het systeem stabiel, flexibel en uitermate snel is. “Het is mogelijk om hoek-, middendeel- of gatenrijverbindingen te produceren. De afzuigbare boorsjabloon bepaalt bovendien de exacte positie van het boorgat en de correcte boordiepte. Je hoeft verder niet uitgebreid in te stellen: je kunt nauwkeurig positioneren zonder aanslagen en hulpmiddelen. De werkstukken kunnen door vlakke beslagelementen eenvoudig worden gestapeld. Transport zonder krassen is daardoor het credo. Door de grote tolerantiecompensatie tot 0,7mm en een hoge stabiliteit, kunnen we spreken van probleemloze montage én demontage!”

DOMINO DF-500

Bij Festool wordt de komende maanden veel verwacht van deze kwalitatief hoogwaardige aanvulling op het bestaande assortiment. “Deze DOMINO DF 500 is bovendien geschikt voor die mensen die nog niet zo veel ervaring hebben met het creëren van houtverbindingen. Ideaal dus ook voor de meubelmaker, die bijvoorbeeld een stagiaire in dienst heeft. Jong geleerd is oud gedaan.”

Tekst: Jerry Helmers  Beeld: Jerry Helmers en Festool

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Binnenwerk partners

FestoolDecoLegno