Platform voor de interieurbouwbranche
Demodagen Altendorf Hand Guard
Handguard beschermkap en zaagblad.

Demodagen Altendorf Hand Guard

De Groot Bewerkingsmachines is erg blij dat het weer makkelijker is om elkaar te ontmoeten. De specialist in bewerkingsmachines voor hout- en kunststof plant diverse evenementen voor de nabije toekomst. Denk daarbij onder andere aan de nieuwe Altendorf Hand Guard formaatzaag, die wordt geïntroduceerd. 

“De afgelopen tijd heeft al een aantal evenementen plaatsgevonden”, zegt Roel de Vries van De Groot Bewerkingsmachines. “Wij hebben oriëntatieochtenden voor CNC bewerking georganiseerd. Op deze ochtenden begonnen we bij de basis, legden uit wat er op de machines zat, en welke keuzes er zijn. Ook vertelde een interieurbouwer over zijn eigen ervaringen met onze machines.” Deze ochtenden waren zo populair dat zij in korte tijd volgeboekt waren en zullen daarom volgens De Groot zeker een vervolg krijgen.

Altendorf Handguard.

Door camera’s gestuurde handbescherming

Op 3, 4 en 5 november vindt een ander evenement plaats bij het bedrijf in Rosmalen. Dan introduceert De Groot Bewerkingsmachines de nieuwe Altendorf Hand Guard machine. Dit is een formaatzaag met een uniek systeem dat in staat is preventief gevaarlijke situaties te herkennen en zo de handen beschermt. “Veiligheid is natuurlijk erg belangrijk en het werken met zaagmachines gaat nog relatief vaak fout. Dit zorgt voor veel ellende.” 

De bestaande beveiligingssystemen op zaagmachines hebben belangrijke beperkingen legt De Vries uit. “De systemen werken door middel van stroomgeleiding. Als de huid het zaagblad raakt wordt een noodstop getriggerd. Zo is het niet mogelijk om op deze machines materiaal te zagen dat stroom geleidt, zoals vochtig hout, kunststof en aluminium. Om dit toch te kunnen zagen, moet de machine de mogelijkheid hebben om het veiligheidssysteem uit te schakelen.”

Zelf lerend systeem

Dit is volgens De Vries allemaal anders bij de Altendorf Hand Guard. “Twee camera’s scannen bij deze machine continue wat er gebeurd. Als ze een hand zien, berekenen ze waar de hand heen gaat. Als hij te dicht bij de zaag komt zakt deze bliksemsnel weg en stopt met draaien, zodat er geen schade aan het materiaal optreedt en de gebruiker na het resetten gewoon verder kan.” 

Het zagen van materiaal dat stroom geleidt, kan gewoon op deze machine, die beschikt over een systeem met hierin het beeld van duizenden verschillende handen. “De camera’s leren handen zien en nemen het middelpunt als referentie. Het systeem werkt dus ook als iemand niet al zijn vingers heeft, of handschoenen draagt.” 

De beelden van een noodstop worden naar Altendorf gestuurd voor analyse, zodat de Hand Guard alleen maar preciezer wordt.

Tijdens de demodagen in november introduceert De Groot de machine op de Nederlandse markt. “Er is nu al veel interesse in de Hand Guard. Er zijn dan ook veel toepassingen mogelijk, zoals bij scholen, sociale werkplaatsen en andere bedrijven waar veel verschillende mensen met de machine werken. Tijdens de demodagen krijgen bezoekers de mogelijkheid om zelf met de machine te zagen.” 

Als exclusief dealer voor Altendorf verzorgt De Groot ook het jaarlijkse onderhoud op de machine. Hiervoor volgen medewerkers een opleiding bij de fabrikant in Duitsland.

Ook interesse? Aanmelden kan op www.degroot.nl/hand-guard  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.