Platform voor de interieurbouwbranche
Plaatmateriaal

DecoLegno lanceert 1e CO-CREATIE project

BW-week-38-Designers-Lab-Co-creatie

20 september 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het Designers Lab van DecoLegno is dé plek voor creativiteit, co-creatie en vakmanschap. Hier worden ontwerpers uitgenodigd om met de nieuwste structuren in plaatmateriaal een uniek product of object te ontwerpen, dat vervolgens wordt uitgewerkt met een interieurbouwer of meubelmaker. Creativiteit en vakmanschap gaan hand in hand, binnen de kaders van het materiaal. Voor de eerste editie gaf Juliëtte van der Hulst van DE JUUL Interieurarchitectuur samen met Pascal Koster Interieurbouw vorm aan een bijzonder concept.

Bingewatchen inspireert voor creatief concept

Juliëtte liet zich voor haar ontwerp inspireren door de interieurs uit series als The Crown en Downton Abbey. Ze legt uit: “Het zijn vooral de slaapkamers die tot de verbeelding spreken. Dit zijn volwaardig ingerichte ruimtes met – naast een luxueus bed – ook een comfortabele zithoek, een kamerscherm, een make-uptafel en prachtige tapijten. Echt heel fascinerend en ik besloot daarom voor dit Co-Creatie project van DecoLegno een make-up tafel en een kamerscherm te ontwerpen”.

Plaatmateriaal om door een ringetje te halen

Juliëtte koos ervoor om het kamerscherm uit te voeren in de FC60 Nadir. Deze textuur geeft de beleving van textiel. “Zo’n stof waar je aan denkt bij een Italiaans maatpak”, aldus Juliëtte. “Voor de make-up tafel heb ik verschillende decors in plaatmateriaal met elkaar gecombineerd. De nieuwe collectie Lacca is toegepast in het ladenblok. Het gewolkte decor oogt zacht en de lichte taupe kleur heeft een bijna parelmoerachtige finish. Dit geeft veel sfeer. Met een marmer decor in het blad krijgt de make-up tafel dat ultieme gevoel van luxe”.

Het uiteindelijke resultaat van deze Co-Creatie is officieel gelanceerd in de Metaal Kathedraal in Utrecht. Het ontwerp is de komende maanden te bewonderen in de showroom van DecoLegno in Wormerveer. Plan je bezoek of kijk voor meer informatie over dit Co-Creatie project op DECOLEGNO.NL.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht