Platform voor de interieurbouwbranche
De zoektocht van Van de Waerdt Interieurbouw. Verbouwen of een CNC-machine?
Frank en Marleen van de Waerdt vertellen hun verhaal.

De zoektocht van Van de Waerdt Interieurbouw. Verbouwen of een CNC-machine?

Het eigen huis verbouwen of een CNC-freesmachine? Dat was de vraag voor Frank en Marleen van de Waerdt. Frank wist het antwoord eigenlijk wel, maar Marleen moest nog overtuigd worden. Twee jaar geleden bezochten ze de oriëntatie-ochtend ‘CNC-bewerken’ bij De Groot Bewerkingsmachines. Het gevolg? Het huis heeft nog enkelglas, maar op de oriëntatie-ochtend van dít jaar vertelde het stel over de Biesse Rover A CNC-freesmachine, waar zij intussen al bijna een jaar mee werken.

30 mensen waren aanwezig op de Oriëntatie-ochtend CNC-bewerken.

Vanaf zijn veertiende jaar is Frank al actief in de interieurbouw. Op zijn vijfentwintigste zet hij zijn eigen bedrijf op en zo werd Van de Waerdt Interieurbouw een feit. In 2020 ontstaat (mede) dankzij corona een gigantische vraag naar de interieurs van Frank en Marleen. Het bedrijf groeit en tegelijkertijd ontstaat bij Frank ook de behoefte aan een CNC-machine. Samen bezoeken Frank en Marleen de oriëntatie-ochtend en tijdens de demonstraties wordt steeds duidelijker welke machine ze nodig hebben. Nu begint het eigenlijk ook wel te kriebelen bij Marleen: moeten ze de verbouwing toch even uitstellen? Uiteindelijk kiezen zij voor de Biesse Rover A CNC-freesmachine. Aan de 30 mensen die dit jaar de bijeenkomst bezochten vertelde Marleen: ““Een Fiat Panda rijdt lekker. Maar… je zit liever in een Ferrari, toch?”

CNC vragen individueel beantwoord

Kirsten van Beerendonk van De Groot Bewerkingsmachines zegt: “Het was dit jaar weer gezellig druk, en we waren blij dat de groep veel vragen durfde te stellen. Dat is soms spannend als je samen met je concullega’s ter plekke bent, maar onze productspecialisten konden bij specifieke vragen ook iedereen individueel te woord staan.” 

De Biesse Rover A CNC-freesmachine werd natuurlijk gedemonstreerd.

Ook ProfLease was aanwezig. Onder andere met dit bedrijf werkt De Groot samen als het gaat om de financiering van een machine. “Wij merkten dat hier veel vragen over waren, omdat het natuurlijk om een grote investering gaat. Gelukkig is naast het doen van een aankoop een lease-
constructie mogelijk.”

Nog even terug naar het verhaal van Frank en Marleen. In mei 2022 wordt de nieuwe CNC machine geplaatst. Frank houdt rekening met enkele maanden opstarttijd, maar al na drie weken draaien ze hun normale productie op de CNC-machine. Na de bouwvak komen er zelfs al gaten in de planning. 

Het team van Van de Waerdt Interieurbouw, met in het midden Frank en Marleen.

Nog elke dag geniet Frank van de rust die de machine heeft gebracht. Van Beerendonk: “We merkten dat de bezoekers van de oriëntatie-ochtend erg benieuwd waren hoeveel dagen de machine bij Van de Waerdt Interieurbouw draait. Bij dit bedrijf wordt de machine niet de hele week gebruikt, zij kozen vooral voor een CNC omdat de Biesse freesmachine het mogelijk maakt om op de millimeter nauwkeurig te werken, zo kunnen zij de hoge kwaliteit van het eindproduct waarborgen.” 

Vraag en aanbod verbinden

Een CNC-machine levert dus tijdwinst op. De bewerkingen gaan sneller en werknemers kunnen tijdens het bewerken een andere klus doen. Met een CNC-machine kan dus meer werk met minder handen verricht worden. “Toch is goed personeel nog steeds nodig om van de onderdelen mooie producten te maken en deze bij de klant te plaatsen”, zegt Van Beerendonk. “De kans is dus groot dat je zeker in het begin niet de maximale capaciteit uit de machine haalt. Hierbij komt het platform Cutr om de hoek kijken. Dit verbindt ontwerpers en architecten met productiebedrijven in de houtindustrie. Het is ideaal om de overcapaciteit snel op te vullen.”

Ook vragen over CNC-bewerken, maar de oriëntatie-ochtend gemist? De Groot Bewerkingsmachines staat natuurlijk altijd klaar om antwoord te geven!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.