Platform voor de interieurbouwbranche
De voordelen van de nieuwe watergedragen lakken voor meubel- en interieurbouwers
Eiken fronten afgelakt met ASC Cryl Systeemlak Natuurmat Anti-scratch.

De voordelen van de nieuwe watergedragen lakken voor meubel- en interieurbouwers

Anker Stuy Coatings komt met een nieuwe groep producten voor meubel- en interieurbouwers. De verven en lakken zijn op waterbasis, maar hebben de beste eigenschappen van reguliere lakken. Hierdoor zijn ze beter voor het milieu en bovendien kras- en slijtvast. Waterink Keukens testte de nieuwe lakken als een van de eersten en is blij met het eindresultaat.

Eiken balk met verlichting afgelakt met ASC Cryl Systeemlak Natuurmat Anti-scratch.

Erwin Waterink staat sinds 2004 aan het roer van Waterink Keukens. Met een team van dertien collega’s wordt hier dagelijks aan maatwerkkeukens en interieurs gewerkt, van ontwerp tot realisatie en installatie. Hun ruime showroom bevindt zich in een oude discotheek in Hardenberg, die menig bezoeker even mee terugneemt in de tijd. Qua indeling wellicht niet voor iedereen ideaal, maar Erwin zou niet meer anders willen. De werkplaats is van alle gemakken voorzien en klaar voor de toekomst. Een eigen spuiterij maakt het plaatje compleet.

Stalen voorzien van ASC Pur Aflak Natuurmat Anti-scratch in drie uitvoeringen.

Het is de spuiterij waar de medewerkers van Waterink onlangs kennis maakten met de nieuwe watergedragen ASC Pur Aflak Natuurmat Anti-scratch. Een watergedragen meubellak die het resultaat van onbehandeld hout heeft. Het is goed toepasbaar op badkamermeubelen, keukens, jachtbouw en geschikt voor toepassing in openbare ruimtes.

Erwin vertelt: “Ik ken Anker Stuy nu een jaar of acht en we werken tot volle tevredenheid met hun verfsysteem dat we inkopen bij Habeco. De anti-scratch lak die we getest hebben, heeft hoge krasbestendige eigenschappen waarmee we de kwaliteit van ons eindproduct verhogen. Omdat we veel massief en fineer eikenhouten keukens leveren, kunnen we hiermee net dat stapje extra zetten voor onze klanten.”

Binnenwerk van de keukenkasten in de spuiterij.

Erwin vervolgt: “Voor onze collega’s in de spuiterij die met de lak werken, is het ook nog eens een betere en milieuvriendelijkere keuze. We hebben meerdere opties geprobeerd, maar veel lakken laten het basismateriaal opvezelen”, zegt Erwin. “Dan krijg je het niet mooi glad of het wordt niet hard genoeg. Hans de Heer, de expert en vertegenwoordiger van Anker Stuy, was hier. Hij ving op dat we daarmee aan het stoeien waren en vroeg of we hun nieuwe product wilden proberen. Die vraag om te testen is – naast de kwaliteit van de lakken – dus zeker ook een voordeel: we kunnen Hans altijd bellen. De begeleiding is heel fijn. Binnenkort gaan twee van onze spuiters naar een workshop op locatie om de lakken direct onder begeleiding in de praktijk te testen.”

De nieuwe watergedragen productlijn bezit goede technische eigenschappen, chemische resistentie en mechanische bestendigheid. Naast de anti-scratch is er ook de meubellak ASC-H-PUR Vulgrond wit. Dit is een twee-componenten primer die kan worden afgewerkt met een watergedragen aflak of met 2K oplosmiddelhoudende lakken. Hiermee kan een emissiereductie van 50% worden gerealiseerd ten opzichte van oplosmiddelhoudende lakken. 

Voor interieurbouwers en meubelmakers die met massief of fineerhout werken en liever een één-component product gebruiken, is er de Ankocryl ISO primer interieur wit. Deze primer heeft geen potlife, biedt een uitstekende blocking van bijvoorbeeld tannines en is supergoed schuurbaar.

Anker Stuy biedt je graag de mogelijkheid om de lakken zelf te testen. Vraag je samples aan via onze site.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.