Platform voor de interieurbouwbranche
‘De uitvoering bewijst onze ware kwaliteit’
Meubelmaker Kabin aan het werk. Verwerken van solid surface Hi-Macs.

‘De uitvoering bewijst onze ware kwaliteit’

‘Kunnen samenwerken’ is een belangrijke competentie

Je eigen vakmensen bepalen uiteindelijk hoe klanten in de markt je werk waarderen. Zo is het overal. En dus geldt dit ook voor Finitouch. Bij het bedrijf in Amersfoort worden interieurs op maat ontwikkeld. Marc van Rijssen, commercieel projectleider, vertelt dat ongeveer 85% van de opdrachten komt uit het zakelijke kantoornetwerk en de overige uit 15% particulieren, die dan vaak weer gelieerd zijn aan de opdrachtgevers uit die eerder genoemde 85%. “Maar wie de klant ook is… uiteindelijk zijn het altijd onze eigen medewerkers – welke functie ze ook hebben – die onze waarde voor de markt moeten bewijzen.”

In een steeds krapper wordende arbeidsmarkt is het dan ook niet altijd even eenvoudig om goed personeel te vinden. Marc erkent het meteen. “Niet voor niets hebben we contact met het onderwijs, bijvoorbeeld met enkele vakscholen. Ook werken we samen met het Hout- en Meubileringscollege die ons jonge specialisten kan leveren. Gaan we dan meteen met hen in zee? Wel, we laten hen altijd een periode alle facetten van ons bedrijf zien. Noem het proefdraaien. In die tijd krijgen vooral de teamleiders een goed inzicht in de mogelijke nieuwe collega’s. Dus, hoe ze zijn en wat ze kunnen. En ook, hoe ze ons bedrijf verder
kunnen helpen.”

Referentieproject: Advocatenkantoor Amsterdam. Projectmanagement: CBRE. (Beeld: John Valster Photo)

Als Marc wordt gevraagd naar welke competenties dan wordt gekeken, dan noemt hij uiteraard ‘kunnen samenwerken’. “Maar ook kijken we naar de bereidheid om te leren. En, zijn ze in staat om nieuwe inzichten bij ons te creëren? Interieurbouw is een vakgebied dat altijd blijft vernieuwen op techniek en materialisatie. Uiteindelijk gaat het om een breed palet aan competenties
en kwaliteiten.”

Referentieproject: NEOO Amsterdam. (Beeld: Wouter van der Sar Photography)

Want natuurlijk is het doel om de klant, de opdrachtgever tevreden te stellen. “En dat kan dus alleen met vakmensen”, zo zegt Marc.

Op dit moment zijn er bij Finitouch 41 medewerkers aan de slag. “Het grootste aantal collega’s werkt in de productie – dat zijn de meubelmakers – waarnaast we 5 collega’s hebben die elke dag monteren. Die zijn altijd onderweg! Zij hebben een belangrijke taak als visitekaartje van Finitouch gedurende de uitvoering. Verder zijn 4 medewerkers bezig met de machinale voorbereiding en zitten er 12 op kantoor. Een groot divers team, ieder met z’n eigen expertise. Maar de grote gemeenschappelijke deler is wel helder: iedereen is zich er van bewust dat we veel verschillende onderdelen van het proces goed aan elkaar moeten koppelen. Iedereen draagt dan ook bij aan de uitvoering van een project. En, iedereen weet daardoor ook dat alleen het succes van de uitvoering onze waarde in de markt bewijst.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.