Platform voor de interieurbouwbranche
De sultan van Oman heeft oog voor de juiste akoestiek

De sultan van Oman heeft oog voor de juiste akoestiek

Print Acoustics heeft meer dan 1000 m² hoogwaardige akoestische panelen geleverd  voor een groot  referentieproject in Oman. Op de bouwsite van de sultan Qaboos Academy for Police Sciences  (voormalig gekend als Royal Oman Police Academy) te Nizwa, Oman wordt een indrukwekkende vastgoedontwikkeling gedaan van 24 km².  

De eerste fase die in april 2021 opgeleverd is, bevat naast de aangelegde wegen en infrastructuur ook  de eerste 28 gebouwen, ruim verspreid over dit  landontwikkelingsproject (commandocentrum en huisvesting voor cadetten en officieren, opleidingsgebouwen, wapenkamers, winkelcomplexen, ontspanningscentra en sportcomplexen).

De random gegroefde panelen van Print Acoustics produkten Type Gr, werden door de lokale bouwheer  (Overheid, Sultanaat van Oman ) uitgekozen om te worden toegepast in het hoogwaardige sportcomplex. De keuze viel op deze panelen vanwege de combinatie van hoge nagalmcorrectie, uitzonderlijke esthetiek en goede  duurzaamheid. 

De type G random producten hebben namelijk een hoge balimpact bestendigheid,  een gegarandeerde goede absorptiegraad  en een krasvrije toplaag HPL van Abet Laminati, Het willekeurige groefpatroon, gecombineerd met een zwarte akoestische hoge densiteits MDF kern, zorgt er verder voor dat de esthetiek gegarandeerd wordt omdat de akoestische bewerkingen in de kern nauwelijks zichtbaar zijn!  

Kristoff Ver Eecke, Director Print Acoustics heeft  bij talrijke bezoeken ter plaatse in 2018  aan bouwheer (ROP),  de bouwfirma  (Saif Al Harasi), de uitvoerder  (Khimji Ramdas Infrastructure)   de  unieke eigenschappen van Print Acoustics producten kunnen toelichten  bij bezoeken in hoofdkantoren te Muscat  en op de werf in aanbouw in Nizwa (150km landinwaarts).

Een hoge mate van afwerking en geluidscomfort in deze sportzaal was vereist, vooral omdat er een tribuneloge voor de familie van de Sultan van Oman is voorzien in deze zaal. Zo kunnen leden van de koninklijke familie belangrijke sportwedstrijden bijwonen in comfortabele omstandigheden. 

Deze ‘koninklijke’ referentie in Oman opent de poorten verder in het Midden Oosten voor Print Acoustics by Triplaco.  Verdere werken die nog worden opgeleverd, betreffen de gefineerde akoestische producten voor de Aramco kantoren  en de akoestische panelen voor het auditorium van  de  Prince Sultan University in Saoedi-Arabië.

Deze realisatie in de sportinfrastructuur in het Midden-Oosten blijkt dus nu een mooie aanvulling van spraakmakende toepassingen in diverse publieke en privategebouwen:  administratieve centra  (oa AC Leiespiegel, ontwerper Tony Fretton architects),  congrescentra  (o.a. Micx Mons, ontwerp Studio Daniel Liebeskind),  WZC of andere Zorgcentra  (oa AZ Zeno Knokke, ontwerp van Buro II & ARCHI+I in consortium met  Aaprog  en Boeckx Architects),  Auditioria  (oa Deloitte HQ Auditiorium  Zaventem, Jaspers – Eyers Architects & A2RC Architects) , sportcentra  (oa Topsporthal Vlaanderen Gent, AVAPARTNERS) en scholen (oa Vesalius HoGent, MKA Mark Koehler Architect) …  . 

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. Onze oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Wij werken samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken. 

De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati,  hoogwaardig fineer van Decospan, lak, geweven vinyl Ntgrate of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden.  

Onze visie

Print Acoustics streeft ernaar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het Helmholtz-principe te ontwikkelen en te produceren voor de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. Op die manier dragen wij bij tot een verbeterd akoestisch comfort en een gezonder binnenklimaat in gebouwen.

Onze missie

Print Acoustics biedt de internationale projectmarkt een breed assortiment efficiënte, decoratieve en duurzame geluidsabsorberende panelen op maat van elke toepassing. Deze oplossingen op basis van het Helmholtz-principe bestaan uit een hoogwaardige kern met een kwalitatieve, eenvoudig te reinigen bovenlaag. Samen met ons netwerk van partners garanderen wij de klanten lokaal een persoonlijke begeleiding van hun project, vanaf de voorschrijving tot de installatie.

Onze productie en R&D

Alle akoestisch dempende producten van Print Acoustics worden in-huis ontwikkeld en geproduceerd. Ze ondergaan grondige testen in de nagalmkamer van een onafhankelijk akoestisch laboratorium, alvorens ze op de markt gebracht worden. Na een studie en de technische tekening van elke bestelling, worden de panelen, deuren en losse elementen geproduceerd in onze fabriek in Harelbeke (België). De kwaliteit van de producten wordt zowel tijdens als na het productieproces streng gecontroleerd.

Producten ter correctie van de nagalm in de sporthal:

• Print acoustics Type Gr: onregelmatig groefpatroon vaste wanden balimpact bestendig 

· Toplaag Print acoustics Abet Laminati: (stoot- en krasvaste onderhoudsvriendelijke Toplaag op een zwarte Akoe MDF kern)

• Type Gr: HPL  uni kleur  op een zwarte akoe MDF kern: voornaamste gebruikte kleuren Grijs 1819SEI/ blauw 838SEI en Geel 860SEI

· Naam locatie: Sultan Qaboos Academy for Police Sciences, City of Nizwa, Oman

· Bouwheer: Royal Oman Police, Sultanaat Oman

· Bouwfirma:  Saif Al Harasi, Oman 

· Plaatser: Khimji Ramdas Infrastructure, Muscat, Oman  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.