Platform voor de interieurbouwbranche
“De paden van Tip Top in Denemarken en mijn pad kruisten elkaar en er was een goede klik”

“De paden van Tip Top in Denemarken en mijn pad kruisten elkaar en er was een goede klik”

Korte lijnen, snel schakelen

Als relatief kleine groothandel in korte tijd een plek veroveren in de Nederlandse en Belgische parketmarkt is niet iedereen gegeven. Zeker niet als dat bedrijf gestart is midden in de afgelopen economische crisis. Toch wist Ronald Knip, bedrijfsleider en verkoopadviseur van Tip Top Schuurmaterialen uit Lutten, heel goed waar hij aan begon.

“De paden van Tip Top in Denemarken en mijn pad kruisten elkaar en er was een goede klik”, herinnert Ronald Knip zich. “Tip Top slibematerialer is een van oorsprong Deens bedrijf, met export naar Noorwegen, Zweden, Groot-Brittannië en sinds 2013 ook Nederland. Het moederbedrijf levert veel producten als FloorCoat afwerkoliën, lakken en schuurmaterialen onder eigen merk, maar ook A-merken als Norton en Awuko (schuurmaterialen). Verder verkoopt Tip Top allerlei bijmaterialen om de lak en olie perfect aan te kunnen brengen. De lakken en oliën van Ciranova zijn daar in 2015 bijgekomen en vullen het assortiment perfect aan.

Van bouwadvies naar distributie

Ronald Knip: “Aanvankelijk ging ik aan de slag als bouwadviseur. Maar na twintig jaar liep het aantal opdrachten terug en besloot ik om een andere richting in te slaan. Ik kende het bedrijf Tip Top al en wist dat de verdeling en de levertijden soms lastig waren omdat er nog geen vestiging en magazijn in Nederland waren. Daarom polsten ze vanuit Denemarken of ik er iets voor voelde om de distributie over te nemen. Zo is onze samenwerking gestart.”

Ondertussen zijn naast de schuurmaterialen ook allerlei bijmaterialen aan het assortiment toegevoegd zoals pads, rollers, boenmachines  en zo meer. Vanuit zijn groeiende magazijn in Hardenberg verstuurt Knip de pakketten en bij grote bestellingen komt het vaak voor dat hij in zijn auto stapt en persoonlijk de spullen komt brengen. Dat tekent ook de kracht van zijn bedrijf. Iedere klant is speciaal en krijgt de aandacht die hij verdient. “Zo sta ik in het leven, en zoals ik zelf behandeld wil worden, behandel ik ook mijn klanten.”

Voor binnen en buiten

Ciranova heeft producten voor binnen en voor buitentoepassing. Ze leveren al sinds 1929 een compleet programma voor vloerafwerking zoals lakken, (hard)waxen en oliën, bijvoorbeeld de Unico 2-K olie. “De Unico 2-k olie is er in zestien kleuren, heeft een mooie matte uitstraling en is eenvoudig aan te brengen. Ik heb de olie zelf getest bij het leggen van vloeren. Alle 2k olieproducten zijn ook overlakbaar. Met Ciranova lak, uiteraard, anders kunnen we er geen garantie op geven”, zegt de zaakvoerder met de glimlach.

“Het klinkt misschien niet heel erg opvallend of onderscheidend wat ik erover vertel, maar het zijn gewoon goed geprijsde kwaliteitsproducten die aan alle technische eisen voldoen. Ik weet heel veel over de producten en de toepassingen. Zo kan ik de klant goed adviseren. Maar als mijn kennis ontoereikend is of als er twijfel is, kan men altijd een beroep doen op de technische ondersteuning vanuit Ciranova Belgie.”

FloorCoat Nederland BV

“Tip Top gaat natuurlijk door waar het is geëindigd: het bedienen van de parketsector met uitstekende producten. De naam FloorCoat zal steeds meer worden verweven in onze naam Tip Top Schuurmaterialen. Onze naam zal langzaamaan evolueren in FloorCoat Nederland BV. Weliswaar een andere naam, maar wel met de gebruikelijke service die de klanten van ons gewend zijn.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.