Platform voor de interieurbouwbranche
De overtreffende trap in draadloze powertools!

De overtreffende trap in draadloze powertools!

In Ursem werkt men met onvolprezen passie aan het fabriceren van trappen. Kuyn Trappen realiseert geheel naar wens van de klant de mooiste trappen in hout en metaal, naast aanverwante artikelen, zoals lijstwerk, deuren met inlegwerk en oversized vergadertafels. René Kuyn en zijn team zijn er druk mee, want de vraag naar kwaliteit is enorm. 

We spreken Kuyn over de powertools die hij gebruikt, omdat goed gereedschap het halve werk is. Kuyn is daar eerlijk en direct over: “Voor ons alleen nog maar elektrisch gereedschap van Festool en dat al 20 jaar lang.”

Universele inzetbaarheid en onderlinge uitwisselbaarheid
Als specialistisch houtbewerkingsbedrijf weet Kuyn exact waarom je geen concessies moet doen als het om apparatuur gaat: “Je kunt je voorstellen dat onze monteurs zich soms in de gekste bochten moeten wringen om dat laatste plekje te bereiken voor het schuurwerk. Draadloos werken geeft je dan de vrijheid om tot in detail tot een stuk verfijning te komen, ook op de plekken die de klant niet ziet. Wij zien het echter en dus moet het perfect zijn. Toen we 20 jaar geleden de universele inzetbaarheid en onderlinge uitwisselbaarheid van Festool ontdekten, waren we verkocht. Sindsdien zweren we bij dit merk.”

Kuyn Trappen

De Vecturo OSC 18 dankt zijn naam aan de oscillerende manier van werken.

Een goed stuk gereedschap maakt dat je je werk makkelijker kunt uitvoeren. Kuyn beaamt dat volledig. “Je werkt sneller, veiliger en met een mooier en netter eindresultaat.” Gevraagd naar de collectie Festool machines, somt hij op: “We gebruiken van Festool de grote en kleine Domino frees. Daarnaast diverse accugereedschapen zoals hun stofzuigers. Kijken we verder in de werkplaats, dan komen we bovenfrezen, kantenfrezen, een zaagtafel, diverse schuurmachines, een borstelmachine, een afkortzaag, een systeemstofzuiger, een klopboormachine en een aantal decoupeerzagen tegen. Of we ‘Festool Minded’ zijn? Ik denk het wel.”

Kuyn Trappen

Je kunt je voorstellen dat onze monteurs zich soms in de gekste bochten moeten wringen om dat laatste plekje te bereiken.


De mobiele werkplaats is een feit
Kuyn Trappen kijkt bij nieuwe introducties van Festool naar de toepassing en beslist dan of het product wordt opgenomen of niet. Daarbij ligt de focus op accugereedschap. “We hebben onze vaste werkplaats, maar in de auto hebben we een complete mobiele werkplaats. We grijpen op locatie dus nooit mis. De capaciteit van de accu’s wordt steeds beter, dat betekent langer draaien op locatie en meer werkgemak.”

De nieuwste telg in de Festool familie bij Kuyn is de Vecturo OSC 18. “Deze snoerloze zaagmachine hebben we gekocht vanwege het grote toepassingsgebied. Ideaal ook voor de lastig bereikbare plekken en comfortabel vanwege zijn lichte gewicht. Geen hoek of draaiing is te gek voor deze machine, je zaagt onder extreme omstandigheden perfect pas. Iedereen die er mee heeft gewerkt is enorm tevreden. Het is werken in optimale vrijheid!”

Kuyn Trappen

De snoerloze OSC 18 zaagmachine hebben we gekocht vanwege het grote toepassingsgebied.

De Vecturo OSC 18 dankt zijn naam aan de oscillerende manier van werken. Dat betekent je nauwkeuriger zaagt bij een maximaal vermogen. De oscillatiehoek bedraagt links en rechts 2,0˚, wat sneller werken mogelijk maakt. Deze snelheid wordt nog eens vergroot door het snelspansysteem met StarlockMax-gereedschapsopname. Wisselen van gereedschap gebeurt snel en eenvoudig. De koolborstelloze EC-TEC motor heeft een traploze toerentalregeling. 

“Het systeem is goed doordacht, trillingsvrij en geluid gedempt. De invaldiepte kan exact bepaald worden en de afzuigadapter maakt stofvrij werken mogelijk. Dit is super voor bovenhandse zaagwerkzaamheden”, zegt Kuyn tot besluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.