Platform voor de interieurbouwbranche
Bewerkingsmachines

‘De kwaliteit die wij eisen, is terug te zien in de producten die wij maken’

Nouwens Interieur, specialist in maatwerk interieur, koos voor de aanschaf van deze 5-assige CNC-machine.

_DSC7640
Tijdwinst spaart op lange termijn ook weer geld uit.

Tekst: Rob Buchholz Beeld: Klingelnberg Klaus

27 november 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Homag is bij de ontwikkeling van nieuwe machines altijd op zoek naar de juiste balans tussen benodigde ruimte, vermogen, handling en flexibiliteit. Kortom, machines die een meerwaarde zijn voor de vakman. De Optimat Group is exclusief dealer in de Benelux voor Homag en heeft in die rol het contact met de markt.

Een goed voorbeeld van een nieuwe machine is de Centateq T-300 serie. Ideaal voor de interieurbouwer, meubelmaker of timmerbedrijven en het eerste van deze soort in Europa. Een type machine dat bestaat uit twee CNC machines voorzien van een rastertafel met één sturing. Bijkomende voordelen zijn de compacte opstellingsruimte van slechts 64 vierkante en twee beweegbare tafels, twee freesspindels en twee booraggregaten. De bediener heeft een werkveld van 1550 x 6400 millimeter ter beschikking. 

De keuze viel dus op de Centateq T-300 van Homag.

Nouwens Interieur, specialist in maatwerk interieur, koos voor de aanschaf van deze 5-assige CNC-machine. Het in Raamsdonksveer gevestigde bedrijf begon ooit als bouwbedrijf, maar veranderde in de loop der jaren steeds meer in een interieurspecialist. Eigenaar Lendert Verschuren verklaart de keuze. “Wij zijn interieurspecialist, maar dan wel in de breedste zin van het woord. Door je echt te specialiseren, beperk je jezelf. Veel klanten zijn vaak onze collega interieurbouwers uit de directe omgeving die niet over eenzelfde machinepark als wij beschikken. Als bepaalde bewerkingen niet binnen het eigen bedrijf zijn uit te voeren, kloppen ze hier aan. Het zijn dus vaak zakelijke klanten en dat vraagt om een industriële machine. Het is een machine die voldoet aan onze hoge verwachtingen en mee kan met de hoeveelheid werk die wij leveren. De gemiddelde interieurmachine is lichter en beschikt over minder sterke capaciteiten. Een hoge stabiliteit was vereist. De kwaliteit die wij eisen, is terug te zien in de producten die wij maken.”

De keuze viel dus op de Centateq T-300 van Homag. Waarom? “Wij hebben in het verleden al vaker machines bij Optimat Group gekocht en dat is altijd prima bevallen. Daar kwam bij dat de vorige machine was uitgerust met software van WoodWop. Ons team is gewend om daarmee te werken. Deze software vinden we ook terug de machines van Homag. Daarnaast zijn er slechts een paar merken die industriële machines maken en in aanmerking komen voor onze eisen en wensen. Homag is er één van. Het is een merk met een naam dat past bij onze wijze van werken. Al deze punten waren doorslaggevend om voor Homag te kiezen. Deze machine in kleine uitvoering paste perfect bij onze manier van werken.”

De keuze viel dus op de Centateq T-300 van Homag.

Behalve de keuze voor een kwalitatief hoogwaardige machine die aansluit bij de werkwijze van Nouwens Interieur is volgens Verschuren ook het contact met de machinefabrikant van groot belang. “We begrijpen elkaar en spreken dezelfde taal. In het verleden hebben we wel eens met leveranciers te maken gehad die perse hun eigen plan bleven trekken. Dat werkt voor ons niet. Met de mensen van de Optimat Group ga je in gesprek. Zij luisteren naar onze wensen. Zo werken wij samen met onze klanten en verwachten wij dat ook van onze partners. Natuurlijk had ik voor een goedkopere machine kunnen kiezen, maar wat is in dit geval goedkoper? Dan waren er in de toekomst veel extra kosten bijgekomen omdat we door de hoge bezettingsgraad we eerder aan vervangingskosten toe zouden zijn. Dat maakt een dergelijke machine op lange termijn toch duurder. Wij willen kwaliteit leveren. Nou daar hangt een bepaald prijskaartje aan, maar dat weet je van te voren.”

Dankzij de aanschaf van deze Centateq T-300 en het optimaliseren van de software is het team van Nouwens Interieur in staat om sneller te werken. Tijdwinst spaart op lange termijn ook weer geld uit. Dat maakte de keuze voor deze machine tot een verantwoorde keuze.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%