Platform voor de interieurbouwbranche
De keuken als eyecatcher. Mooi maatwerk is het credo
HPL Specials Burned Black

De keuken als eyecatcher. Mooi maatwerk is het credo

Dit stelt andere eisen en zeker in het particuliere segment is een enorme toename in de vraag naar een nieuw keukenontwerp het resultaat.

De keuken is een belangrijk onderdeel van het totale interieurontwerp. Zeker als het een open ruimte betreft vormt deze hét decor voor de rest van de inrichting. Het inschakelen van een interieurarchitect of –adviseur om een ontwerp-op-maat te ontwikkelen wordt gelukkig steeds meer op waarde geschat.

Ontwerp en realisatie INTRI | HM07 Piombo van Cleaf | Kooi Fotografie

Daarmee wordt een indeling die past bij de ruimte, een materiaal selectie die aansluit bij het totaal plaatje en een sfeervolle afstemming in het interieur gewaarborgd. Zeker in particuliere interieurs, maar ook in hospitality- en kantoorprojecten vormt de keuken het paradepaardje. Of het nou een echte eyecatcher is of juist een tijdloze backdrop, de mogelijkheden gaan verder dan de standaard maatvoering en dat biedt ruimte voor creativiteit. De ruime keuze in materialen voor zowel het kastinterieur als de fronten maakt dat er een bijzonder ontwerp te realiseren is in iedere woonstijl. 

ZWART, HET NIEUWE NORMAAL

Dagelijks spreken we in deze tijd van corona over het nieuwe normaal. In de keuken is de kleur zwart het nieuwe normaal. Met een zwarte keuken compleet met zwarte kraan, spoelbak en apparatuur maak je een statement. In de keuze van de materialen is er nog voldoende onderscheid te maken in de beleving. De collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf leent zich bij uitstek voor het creëren van een mooie maatwerk keuken. Welk materiaal past het beste bij jouw klant? Een modern, eigentijds ontwerp vraagt om materialen met hoogwaardige eigenschappen. Het oppervlak in de collectie Piombo is mat zwart en voelt fluweelzacht aan. Door het gebruik van innovatieve acrylharsen is Piombo ongevoelig voor vingerafdrukken. Deze anti-vingerafdruk eigenschap en hoge krasvastheid maakt dit materiaal geschikt om zowel horizontaal als verticaal te gebruiken in kastfronten of als werkblad.

HELEMAAL HOT, VERBRAND HOUT

In architectuur en productdesign is de optiek van verbrand hout helemaal hot. En ook in de keuken zien we deze verweerde look terug. In de collectie van Cleaf is de structuur Bruciato geïnspireerd op Shou Sugi Ban, een oude Japanse techniek waarbij de toplaag van hout wordt verbrand. In Bruciato voel je het rulle reliëf dat de beleving geeft van de verkoolde toplaag van verbrand hout. Ook de as-zwarte HPL Specials variant Burned Black geeft de beleving van verbrand hout of houtskool. 

Ontwerp en realisatie Allure Kasten | S171 Bruciato van Cleaf | Fotografie Revontuli
Ontwerp Mirthe Janus | FA84 Relfex van Cleaf | Realisatie Arista Meubelmakers | Foto byMuk

LUXE KEUKENONTWERP

Een belangrijk signalement in keukendesign is het combineren van verschillende materialen. Door in het ontwerp te zoeken naar contrasten, ontstaat een interessant beeld. Denk aan matte en glanzende optieken en rulle en gladde oppervlakken. Textuur Reflex van Cleaf heeft een verfijnde structuur die doet denken aan zijdedraad. De subtiele glans speelt met licht en de bronzen kleur combineert stijlvol met natuursteen. De zwarte kraan en grepen verbinden in het totale interieur met de kozijnen en dat zorgt voor een eigentijdse, luxe sfeer. 

PROFESSIONELE PRESENTATIE

Voor een professionele presentatie van jouw ontwerp heeft DecoLegno een gratis stalenservice. De kwalitatieve, afgekante A4 stalen geven de optimale beleving van de kleuren en structuren uit de Cleaf collectie. Je bestelt ze eenvoudig via de website. Daar kun je ook hele plaatafbeeldingen downloaden om te verwerken in het tekenprogramma.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.