Platform voor de interieurbouwbranche
De indeling van waterkranen

De indeling van waterkranen

De ene waterkraan is de andere niet. Om goed te kunnen beslissen welke kraan de juiste is, is het goed om te weten welk soort kranen er allemaal zijn. De ene werking is nou eenmaal beter geschikt bij gebruik thuis, terwijl de ander juist uitermate goed gebruikt kan worden in de horeca, om maar even een voorbeeld te geven. Ga je een kraan kopen, dan is er meestal de keuze uit buitenkranen, keukenkranen, fonteinkranen, wastafelkranen en badkranen. Voor de kranen binnenshuis is er de volgende indeling te maken:

Keukenkranen

Keukenkranen zijn doorgaans mengkranen, die je kan bedienen met een hendel of met een warm- en koudwaterknop. Deze kranen zijn te krijgen in heel veel uitvoeringen, zowel qua manier van mengen (één hendel of twee knoppen, bijvoorbeeld), maar ook wat betreft design. Over het algemeen is er ook te kiezen tussen meerdere kleuren, zoals zwart of chroom. Een keukenkraan moet uiteraard ook wat maatvoering betreft in de keuken passen. De hoogte van de kraan kan ook van doorslaggevende aard zijn, afhankelijk van het gebruik in de keuken.

In de badkamer en het toilet

De keuze voor de kranen in de badkamer is nog veel groter. Er zijn heel veel verschillende soorten waterkranen die net weer anders werken, om nog maar te zwijgen over het design. Wordt er gekozen voor een regendouche of een ander soort douchepaneel? Moet er een badkraan komen of is het een kraan voor in de douche? Zoveel mensen, zoveel wensen, en dat gaat zeker op voor de badkamer. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een mooie afwerking en daarom gekozen worden voor een inbouwkraan. Bij dit soort kranen worden de doucheslang en de waterleiding netjes weggewerkt in de muur. Ook voor mensen die ouder worden is er een oplossing. Door te kiezen voor een kraan die simpel werkt via een hendel is het probleem van het opendraaien van de knoppen achter de rug. Uiteraard is het aan te bevelen om voor in de badkamer te kiezen voor een thermostaatkraan om zo vervelende ongelukken met te heet water te voorkomen. Voor de wastafel zijn er ook meerdere mogelijkheden, waarbij het vanzelfsprekend mooi is om voor hetzelfde design te gaan als bij het bad of de douche. Zo wordt het badkamerinterieur een mooi geheel. Wordt er ook een bidet geïnstalleerd, dan geldt hiervoor uiteraard hetzelfde. Voor op het toilet zijn er mooie fonteinkranen op de markt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.