Platform voor de interieurbouwbranche
De ideale partner voor machinevernieuwing
Kantenverlijmer ’Stefani X’ in werking bij Mereno (Beeld: SCM Group).

De ideale partner voor machinevernieuwing

Oud en vertrouwd of nieuwe kansen benutten?

Mennen Keukens + Interieurs, opgericht in 1978, is een familiebedrijf dat investeert om bij de tijd te blijven. In 1996 veranderde de organisatie het eigen productieproces om de concurrentie met fabrieksmatig geproduceerde keukens aan te kunnen gaan. In 2006 richtten ze onder merknaam ‘Mereno’ een landelijke keukenlijn op. Om hiermee ook aan de huidige trends te voldoen, wordt opnieuw geïnvesteerd in de uitbreiding van het machinepark. Operationeel manager Rolf Nooijen, kleinzoon van oprichter Piet Mennen, vertelt waarom is gekozen voor de machines van SCM Group.

Ter modernisering van het machinepark doet Rolf samen met collega Henry Relou eerst grondig marktonderzoek. Ze nemen een kijkje bij collega interieurbouwers en brengen een bezoek aan verschillende machinefabrieken. Uiteindelijk valt de keuze voor machinefabrikant SCM Group. Onlangs werd kantenverlijmer ‘Stefani X’ en opdeelzaag ‘GabbianiGT2’ geleverd en geïnstalleerd.

Kiezen voor het vertrouwde of nieuwe kansen benutten?

“SCM Group was voor Mereno een nieuwe partij waar we via collega interieurbouwers positieve verhalen over hoorden. Met name over de kwaliteit en de mogelijkheden”, vertelt Rolf. “Als je de keuze hebt om te kiezen uit drie topmerken, dan kun je voor het vertrouwde gaan of een keer iets anders proberen. Wij gingen voor dat laatste en zagen dit als een uitgelezen kans om kennis te maken met een nieuwe leverancier, die een zeer goed product biedt. Gelukkig hebben we daar geen spijt van.”

Proefdraaien met opdeelzaag ’Gabbiani GT2’ in de werkplaats van Mereno (Beeld: SCM Group).

“Een van de voordelen van kantenverlijmer Stefani X is dat het kantenband onder 45 graden gefreesd kan worden”, vindt Rolf. “In de huidige trend van plaatmaterialen met diepreliëfs was dat één van onze wensen. Wanneer je dit namelijk met een standaardradius afwerkt, loop je nogal wat risico op beschadiging van het plaatmateriaal. Qua verlijming hebben we daarnaast gekozen voor PU zodat wij ons eindproduct een extra lange levensduur kunnen meegeven. De machine is bovendien volledig elektrisch gestuurd.”

Rolf vertelt verder: “Onze oude opdeelzaag was ingericht met een zelf ontwikkeld beladingssysteem aan de voorzijde. Bij het maken van de keuze voor een nieuwe opdeelzaag merkten we dat bij de machines van SCM Group, en ook andere merken, de zaag juist in spiegelbeeld in de machine zit. Hierdoor was ons huidige systeem niet meer bruikbaar. Zodoende kwamen we uit op een systeem met achterbelading. Ter oriëntatie hebben we toen bij collega interieurbouwers gekeken die met zo’n zelfde systeem werken. Dat bezoek heeft ons enthousiasme gewekt voor de ‘Gabbiani GT2’ van SCM Group. De machine is net geïnstalleerd en we zien nu al de voordelen qua productiecapaciteit en snelheid.” 

Rolf is blij met de update aan het machinepark: “Van begin tot eind hebben we op een prettige manier met SCM Group samengewerkt. Er zijn veel mogelijkheden en ze produceren alles zelf in Italië, wat zorgt voor korte lijnen bij klant specifieke wensen, zoals wij die hadden. De installatie en de  ingebruikname worden door SCM goed gemonitord en ze hebben een landelijke servicedienst in geval van storingen.” 

Is jouw machinepark aan een update toe en wil je ook kennismaken met de mogelijkheden van SCM Group? Neem dan contact met ons op via de mail of telefoon.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.