Platform voor de interieurbouwbranche
Overig

De FixChip is de verbinder van nu

DSC_7054

Tekst | Tekst: Rob Buchholz Beeld: FixChip

24 maart 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Gemaakt van FSC High Density Fibreboard en dus milieuvriendelijk, maar vooral uitstekend toepasbaar op een nesting machine. Het geeft de gebruiker de mogelijkheid om snel, zuiver en economisch aantrekkelijk te produceren, zonder kwaliteitsverlies.

“Toen ik de FixChip een aantal jaren geleden op de markt bracht, kreeg het de naam: verbinder van de toekomst. Anno 2021 durf ik gerust te stellen: het is de verbinder van nu.” 

Aan het woord is Tom Smeets, bedenker en ontwikkelaar van de FixChip. “Wij leveren dit product vanuit onze eigen fabriek in Sittard, inmiddels door heel Europa. Het is een eerlijke en duurzame houten verbinder die volledig energieneutraal geproduceerd wordt. Dat is een aspect dat bijdraagt aan het succes van dit product. Bovendien merken wij dat veel partijen kiezen voor de aanschaf van een nestingmachine door de komst van de FixChip. Diegenen die al een nestingmachine hebben zijn snel geneigd over te stappen op de FixChip.”

Ja, de nestingmachine. Een ideale productiemethode voor de plaat verwerkende industrie. De FixChip is op alle nestingmachines en met iedere software toe te passen. Bijkomende voordelen zijn: twintig procent minder materiaalverbruik en veertig procent minder productietijd in vergelijking met andere systemen. 

“Nederland loopt in deze ontwikkeling voorop”, aldus Smeets. “Een land als Duitsland is traditioneler, daar breekt de nesting methode nu pas door. Maar ook andere landen merken dat nesting en dus werken met de FixChip louter voordelen biedt. Ook voor de machineleveranciers liggen hier kansen. Wie deze combinatie promoot, heeft de mogelijkheid een hele sterke marktpositie te veroveren.” De gebruikers zijn enthousiast en lieten vanaf het begin al weten zeer content te zijn over deze innovatieve verbinder. Noemenswaardige investeringen zijn niet nodig, men bespaart productietijd, er is een hoger rendement en de FixChip werkt nauwkeuriger dan andere verbindingssystemen. Met de ontwikkeling van een verbeterde frees is er nu nog maar één handeling nodig voor de kopse bewerking. Deze frees heeft ook geen moeite met HPL of andere harde materialen; hij kan tevens gebruikt worden voor de scharnierboringen.  

Alleen al in de maand januari werden 150.000 FixChips in de eigen fabriek geproduceerd en uitgeleverd. 

“Het succes van de FixChip spreekt zich rond. Ook onze productie zal blijven toenemen. Iedere maand komen er nieuwe klanten bij, we zijn het productieproces in hoog tempo aan het automatiseren, om in coronatermen te blijven, onze factor is 2, oftewel iedere gebruiker overtuigd minimaal 2 collega’s van de nesting methode met Fixchip gebruik. En natuurlijk zitten wij qua ontwikkeling ook niet stil. FixChip heeft nu ook een variant die voor tussenwanden of dunner materiaal te gebruiken is. Tevens onderzoeken we nog andere mogelijkheden, zoals een Fixchip voor verstekken maar daarvoor is het nog te vroeg om dat nu allemaal te bespreken. De FixChip heeft zichzelf bewezen en wij blijven doorgaan om deze bijzondere verbinder verder te ontwikkelen.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%