Platform voor de interieurbouwbranche
De collectielancering van de uitvinders van HPL sluit aan bij de huidige trends
Luxe uitstraling van een hotelkamer door 2 verschillende houtstructuren te combineren.

De collectielancering van de uitvinders van HPL sluit aan bij de huidige trends

Meer waardering voor de eigen omgeving

Formica, al meer dan eeuw geleden de feitelijke uitvinder van HPL, lanceerde recentelijk nieuwe collecties. We hebben het over de nieuwe uni kleurencollectie met daarin 15 nieuwe toevoegingen en de nieuwe houtcollectie met maar liefst 34 nieuwe houtstructuren, die opvallend natuurgetrouw zijn. Het is een geraffineerde en inspirerende collectie. Aan het woord is Jaap Haasnoot van Formica.

Uni kleuren    

De collectie bestaat uit totaal 120 decors. De 15 nieuwe introducties spelen in op de huidige trends van groen- en aardetinten, ook zijn er nieuwe bijna zwarttinten opgenomen zoals ‘de night serie’ waarin een vleugje groen, rood en blauw is terug te vinden. Het Plus Color concept geeft de ontwerper de vrijheid om kleur in verschillende structuren te combineren van glad, zijdeglans NDF afwerking, de Microdot structuur tot aan de textielachtige Plex structuur. Daarnaast is er de AR+ hoogglans afwerking die met haar hoge slijtvastheid zelfs voor horizontale oppervlakken te gebruiken is.

Het gebruik van natuurlijke groentinten in een lunchroom.

Houtstructuren         

“Binnen deze collectie is er een grote verscheidenheid aan Europese houtsoorten zoals eiken, essen, walnoot en iep”,  zegt Jaap. “Dit past ook in de tijdgeest. We willen steeds meer onze eigen omgeving leren waarderen. Daarom willen we de natuurlijke schoonheid, die daarbij hoort, in het eigen interieur terugzien. Deze collectie is echt een stuk sterker geworden, de nieuwe printtechnieken en structuren geven een luxe uitstraling.”

“De voordelen van HPL, daarbij denkend aan de producteigenschappen zoals kleurvastheid, verwerkingsgemak en gebruiksvriendelijkheid geven de opdrachtgever de mogelijkheid om de uitstraling te realiseren die ze willen, die er lang mooi uitziet en binnen budget blijft.” 

Eyecatcher is de Birchply serie waarbij op een natuurgetrouwe schaal het roterend gesneden fineer en de opvallende tekening een uniek patroon geven in het HPL: in 5 kleurtonen variërend van naturel tot wit, blauw, groen of zwart gebeitst.

Een van de voordelen van het programma is dat het op voorraad ligt bij de dealers van Formica t.w. Blok Plaatmateriaal en Maiburg Hout. Zij kunnen de platen HPL als verlijmd paneel op verschillende dragers aanbieden, en dat per plaat! Daarnaast is het gehele programma in Compact verkrijgbaar in diktes van 3 tot 20 mm en in verschillende kwaliteiten zoals brandvertragende uitvoering.

HPL in high traffic retail omgevingen.

Jaap benadrukt verder dat de minimale afnames in combinatie met de verschillende standaard maatvoeringen een groot voordeel zijn. “De gehele collectie wordt standaard in 3050×1300 mm gevoerd. Dit is precies de maatvoering van de drager. Er ontstaat dus geen onnodig afval. Naast kostenbesparing wordt er dus ook ingespeeld op duurzaamheid.”

“Duurzaamheid kun je op vele manieren interpreteren en uitleggen. Wij hanteren een aantal kernwaarden binnen onze organisatie waarvoor we iedereen uitnodigen om onze ‘position paper’ hierover te lezen. Deze wordt jaarlijks opnieuw uitgebracht waarbij we de voortgang laten zien ten opzichte van onze doelstellingen.” 

“Natuurlijk staan we vanuit ons kantoor in Schiedam iedereen te woord die hier meer over wil weten. Hier kun je ook terecht voor stalen, documentatie of technische ondersteuning.”

Jaap vervolgt: “Dit is de eerste fase van onze collectielancering. De komende jaren zullen we op regelmatige basis nieuwe collecties introduceren. De volgende stap is ons vernieuwde Homapal programma waar we HPL met een echt metalen toplaag combineren.”

Ga naar onze website om de meest recente Position Paper over duurzaamheid te downloaden.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.