01:52
28-10-2019

De cirkel is rond: Metabo vernieuwt het assortiment cirkelzaagbladen en breidt verder uit

Of het nu gaat om hout, laminaat, staal, aluminium of vezelcement – verschillende materialen stellen ook verschillende eisen aan het betreffende zaagblad. Om hier op in te spelen heeft Metabo het assortiment cirkelzaagbladen volledig herzien en verder uitgebreid. Met de kwaliteitslijnen „Classic“ en „Professional“ heeft de fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen nu voor iedere toepassing en elk materiaal het juiste cirkelzaagblad in het programma. Terwijl de „Classic“-lijn alle gangbare toepassingen dekt, is de „Professional“-lijn tevens geconstrueerd voor specifieke eisen.

„Bij cirkelzaagbladen is bijvoorbeeld de tandgeometrie en keuze van de juiste hardheid van het metaal doorslaggevend, want alleen dan worden optimale zaagresultaten gerealiseerd“, zegt Metabo productmanager Tobias Christen. „Met het oog op toekomstige assortimentsuitbreidingen bij de machines dekt Metabo nu al het volledige spectrum aan cirkelzaagbladen af.“ En omdat men in dit geval door de vele verschillende bladen als snel het bos niet meer kan zien, wordt ieder zaagblad en bijbehorende verpakking voorzien van een kleurcodering, die aangeeft voor welk materiaal het zaagblad het beste geschikt is. „Wij hebben onze zaagbladen in de ware zin van het woord geslepen – zowel op het gebied van de kwaliteit als het uiterlijk en de gebruikersvriendelijkheid“, aldus Christen.

Exact op maat

Voor alle nieuwe cirkelzaagbladen geldt: ze zagen absoluut nauwkeurig – en zijn exact op het betreffende materiaal afgestemd. De tanden van het „fibercement cut“-cirkelzaagblad voor cement- en gipsgebonden spaan- en vezelplaten zijn bijvoorbeeld van polykristallijn diamant (PCD) gemaakt: daarmee is het in vergelijking met een standaardzaagblad met een hardmetalen coating veel duurzamer. In de „Professional“-lijn zijn er behalve „fibercement cut“ nog drie andere nieuwe series: met de zaagbladen „cordless cut wood“, „aluminium cut“, en „laminate cut“ kunnen professionele gebruikers hun zaagwerkzaamheden in hout, houtmaterialen, aluminiumprofielen en laminaat moeiteloos uitvoeren. „Bovendien zijn alle zaagbladen bijzonder trillings- en geluidsarm in gebruik“, zegt productmanager Christen. Ook het reeds bestaande assortiment aan „Professional“-zaagbladen werd onder de loep genomen en verbeterd. „De tandgeometrie en het tandmateriaal is nu nog beter op de te bewerken materialen afgestemd“, vertelt Christen. In de „Classic“-lijn komen daar de zaagbladen „cordless cut wood“, „power cut wood“ en „steel cut“ nog bij.

Kleur bekennen

Sterke wrijving, hitte, stof – de kleurmarkering geeft het aan. „Omdat de gekleurde ring vlakbij het boorgat is aangebracht, gaat hij er zelfs bij veelvuldig gebruik absoluut niet af“, zegt Christen. De productlijn „Classic“ of „Professional“ is ingegraveerd in het zaagblad, net als alle technische details. Beide kwaliteitslijnen dekken zowel het aanbod aan handzagen als semistationaire zagen af en zijn behalve met machines van Metabo ook compatibel met machines van andere fabrikanten.

Overzicht van alle varianten

 Zaagblad-Ø in mmKleur
ProfessionalCordless cut wood160, 165, 216Lichtgroen
Power cut wood152-700Geel
Precision cut wood160-315Rood
Multi cut150-315Donkergroen
Aluminium cut160-305Lichtgrijs
Fibercement cut160, 165, 190Donkergrijs
Laminate cut216, 254Bruin
ClassicCordless cut wood165, 216Lichtgroen
Power cut wood400, 450, 500Geel
Precision cut wood160-305Rood
Multi cut160-305Donkergroen
Steel cut165, 305, 355Blauw

 

Het nieuwe cirkelzaagblad „cordless cut wood” met een extra dunne stambladdikte en zaagbreedte zorgt in vergelijking met de standaardzaagbladen voor aanzienlijk meer zaagsneden per accu-lading bij dezelfde hoge standtijd.  Dankzij het extra dunne stamblad zorgt het cirkelzaagblad „steel cut“ moeiteloos en snel voor een braamvrije zaagsnede in metaal.

Met de kwaliteitslijnen „Classic“ en „Professional“ heeft Metabo voor iedere toepassing het passende cirkelzaagblad paraat. Met de praktische kleurcodering herkennen gebruikers onmiddellijk voor welke materialen het cirkelzaagblad het beste geschikt is.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Metabo , vernieuwd , zaagblad

Binnenwerk partners