Platform voor de interieurbouwbranche
De beste bescherming voor iedere vloer

De beste bescherming voor iedere vloer

Het natuurlijke karakter is de grootste reden waarom mensen voor een houten vloer kiezen. Logisch dus dat men zo lang mogelijk wil genieten van het uiterlijk van de vloer en deze in een zo origineel mogelijke staat wenst te houden. Met Oil Plus 2c van Rubio Monocoat kan dat.

Directeur en eigenaar van Rubio Monocoat, Lex Schaap, over Oil Plus 2c: “Dit product beschikt over unieke eigenschappen. In plaats van een film met een open toplaag over de vloer aan te brengen, werk je met Oil Plus 2c vanuit een moleculaire verbinding tussen het hout en de olie. Oil Plus 2c is dan ook niet gebaseerd op een verzadigingsprincipe, maar gaat een reactie aan met de houtvezel. De houtstructuur blijft onaangetast en de vloer is optimaal beschermd.”

Binnen en buiten de beste bescherming

Rubio Monocoat levert Oil Plus 2c in 47 kleuren, zodat elke houtsoort behandeld kan worden in de gewenste stijl. Wie houtdelen buiten wil beschermen, kan dat het beste doen met Hybrid Wood Protector. Net als bij Oil Plus 2c geeft dit product een maximale bescherming, waarbij men kan kiezen uit 20 kleuren.

Zuinig in gebruik

Met slechts 1,3 liter Oil Plus 2c kan circa 50 m² hout behandeld worden. Schaap legt uit: “Een zo dun mogelijke laag aanbrengen is al voldoende. Slechts één laag is er nodig op het schone, geschuurde hout, de overtollige olie kan na ongeveer 5 minuten weggepoetst worden. Dan heeft de moleculaire binding met de houtvezel namelijk plaats gevonden.”

Met het behalen van het Gold Label voldoet Rubio Monocoat Oil Plus 2C aan het BREEAM-certificaat.

 

Niet alleen voor de vloer uiteraard…

Rubio Monocoat biedt met Oil Plus 2c een alles omvattende oplossing voor elke houtsoort, waar deze ook is toegepast. Schaap: “Vloeren, meubilair, kasten en kozijnen kunnen allemaal met Oil Plus 2c behandeld worden, mits de houtvezel kaal en schoon is. Zelfs bamboe kan behandeld worden met dit product. Wie fineer wil beschermen, kan ook prima uit de voeten met Oil Plus 2c. Wat wel belangrijk is, is de schuurgang. Die is bepalend voor de uitstraling van het eindproduct na behandeling. Verder is het feit dat Oil Plus 2c zich prima laat verwerken op MDF zeker de moeite van het vermelden waard.”

Eurofins Indoor Air Comfort Gold

Rubio Monocoat heeft als eerste in de houtbehandelingssector het label ‘Eurofins Indoor Air Comfort Gold’ behaald. Schaap licht toe: “Eurofins Indoor Air Comfort Gold getuigt van de focus die Rubio Monocoat legt op kwaliteit en de bijdrage aan een gezonde binnen omgeving. Het label verenigt de meest relevante emissiespecificaties en -vereisten binnen Europa in een enkele certificering. Rubio Monocoat Oil Plus 2C is dan ook de eerste olie die werkelijk 0% VOC bevat en was een voorloper op het vlak van milieuvriendelijke producten. Drie jaar voordat de eerste regels rond VOC werden ingevoerd, besloten we de lat hoog te leggen en 0% VOC na te streven. Deze normen die we onszelf hebben opgelegd, waren strenger dan de in de regelgeving gestipuleerde normen uit 2010. Hiermee bewijzen we dat we geven om de gezondheid van zowel de installateur van de geoliede vloer als van de eindgebruiker die nadien in de ruimte zal wonen. Met het behalen van het Gold Label voldoet Rubio Monocoat Oil Plus 2C aan het BREEAM-certificaat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.