Platform voor de interieurbouwbranche
De accu-invalcirkelzaag is nu nog veiliger met unieke KickbackStop

De accu-invalcirkelzaag is nu nog veiliger met unieke KickbackStop

Festool staat sinds vele jaren voor de beste invalcirkelzagen op de markt. Onder andere meubelmakers, keukenmonteurs, standbouwers, interieurbouwers en timmermannen kunnen zich vanaf nu verheugen op de nieuwe accu-invalcirkelzaag van Festool. Deze zaagt nu twee keer zo snel en de accu-invalcirkelzaag TSC 55 K is vanaf nu ook voorzien van de unieke KickbackStop.

Gevaarlijke terugslagen behoren eindelijk tot het verleden

“Met onze nieuwe accu-invalcirkelzaag behoren gevaarlijke terugslagen eindelijk tot het verleden, want wij hebben de machine met de nieuwe, unieke KickbackStop nog veiliger gemaakt”, legt Danny Huijzer, productmanager bij Festool, uit. Bij het dagelijks werk is vaak een milliseconde al beslissend: de terugslag is dan ook de meest voorkomende oorzaak voor ernstig letsel met een invalcirkelzaag.

“Het onderwerp veiligheid vinden we heel belangrijk. Indien bij het zagen en induiken in het werkstuk een terugslag ontstaat, hebben wij met de intelligente KickbackStop-technologie ervoor gezorgd dat het zaagblad van onze accu-invalcirkelzaag sneller dan in een oogwenk stopt. Daarmee wordt de achteruitbeweging van de zaag gestopt. Dat beschermt niet alleen het werkstuk, maar vermindert ook het letselrisico tot een minimum”, vertelt Danny Huijzer.

Geheel zonder uitwisseling of extra kosten is de zaag na activering van de beveiliging direct weer gereed voor gebruik. Deactivering van de KickbackStop voor afzonderlijke zaagsneden is een mogelijkheid.

“Maar dit is niet alles. Dankzij onze nieuwe zaagbladgeneratie en de gebundelde doortrekkracht van de nieuwe TSC 55 K, kan er voortaan tot wel twee keer zo snel gewerkt worden, bij gelijktijdig langere accuduur. Het resultaat is een maximaal zaagvermogen gecombineerd met perfecte zaagkwaliteit”, geeft Huijzer aan.

“Helaas heerst er nog wel eens het idee dat accuzagen geen vol vermogen kunnen bieden. Onze nieuwe accu-invalcirkelzaag bewijst juist het tegendeel. Hier is geen verschil merkbaar, want de combinatie van de nieuwste generatie borstelloze EC-TEC-motortechnologie met het dubbele accusysteem (2 x 18 V), maakt dat de nieuwe TSC even krachtig is als een netstroommachine”, aldus Huijzer. “Bovendien zorgt de nieuwste zaagbladgeneratie voor een snelle werkvoortgang en precieze zaagsnedekwaliteit.”

Met de nieuwe TSC 55 K kan er tevens nauwkeurig en splintervrij worden gezaagd dankzij de geleiderail en de splinterbescherming. Onze originele geleiderails zijn beschikbaar in acht verschillende lengtes tussen de 800 tot 5000 mm. Dankzij de glijvoering van de geleiderail loopt elke machine er gegarandeerd op. De splinterbescherming  zit standaard bij de machine en is makkelijk te monteren bij gebruik. Zeker in de interieurbouw is splintervrij werken belangrijk, een kast met splinters is immers niet zo mooi om naar te kijken.

Een andere manier van veilig werken is stofvrij werken. Allereerst is dit belangrijk voor je gezondheid, want al kleine hoeveelheden stof in de luchtwegen kunnen ziektes veroorzaken. Daarnaast zorgt stofvrij werken ervoor dat je bouwplaats schoon blijft, zeker als je bij een klant werkt, komt dit professioneel over. Omdat wij als enige fabrikant van elektrisch gereedschap zelf de stofzuigers produceren, kunnen wij de kwaliteit van ons afzuigsysteem zeer hoog houden. Of het nu met stofopvangzak of een stofzuiger met Bluetooth® inschakelautomaat is, met het Festool-afzuigsysteem kan men vrijwel altijd stofvrij werken.

Enkele toepassingen van de accu-invalcirkelzaag TSC 55 k:

  • Precieze invalzaagsnedes tot een materiaaldikte van 55 mm;
  • Perfect pas zagen van interieurdeuren – geleiderail met invalcirkelzaag;
  • Zagen van uitsparingen in deuren en keukenbladen;
  • Dilitatievoegen in parketvloeren en schaduwvoegen maken;
  • Zagen van plaatmateriaal.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.