Platform voor de interieurbouwbranche
Dankzij nieuwe machines klaar voor de toekomst

Dankzij nieuwe machines klaar voor de toekomst

Bij de aanschaf van één of meerdere nieuwe machines denken veel bedrijven direct aan enorme kostenposten. Nee, goedkoop is het zeker niet, maar met een goed advies en een doordacht beleid kan het bedrag onder de streep toch meevallen.

gielissen_opening_riff_hr-2-van-77-kopieren

Die ervaring had Bas Bijnen, teamleider bij Gielissen. “Wij kozen er bewust voor om met één partij en dus één aanspreekpunt in zee te gaan. Na een aantal gesprekken met diverse leveranciers bleek Klingelnberg Klaus de beste optie. Ik had vooraf het gevoel dat er een duur prijskaartje aan de machines zou hangen. Dat viel mee. Wat ik bedoelde te zeggen is dat het prijsverschil tussen de verschillende partijen meeviel. Het blijft natuurlijk een flinke investering. Wij hebben geen moment gedacht dat zij puur met verkoop bezig waren. Hun accountmanagers  Martin van Rhijn en Peter van Zijp stelden wel eens de vraag: heb je die machine of een dergelijke capaciteit echt nodig? Hij keek naar de situatie bij onze filialen in Eindhoven en Helmond. Uiteindelijk werd het dus maatwerk: een serie machines die precies aansluit bij onze bedrijfsvoering.”

gielissen_opening_riff_hr-29-van-77-kopieren

Gielissen Interiors | Exhibitions | Events is wereldwijd actief. In de verschillende vestigingen werken ongeveer 360 mensen. Begin 2019 werd de bedrijfsflow in Eindhoven en Helmond onder de loep genomen. Daarvóór is Gielissen al twee en een half jaar bezig geweest met het opstellen van een totaalplan om tot een verbeterde flow en de juiste machines te komen. Een intensief proces. Welke machines zijn aan vervanging toe? Bijnen: “Er zijn veel moderne technieken beschikbaar. Dat was de reden om ons te gaan oriënteren.” Zoals gezegd koos Gielissen na een aantal gesprekken voor Klingelnberg Klaus. Accountmanager Peter van Zijp was samen met zijn collega Martin van Rhijn intensief bij dit proces betrokken. Van Zijp: “De productiegraad bij Gielissen zou dankzij de nieuwe machines omhoog kunnen. Ze hebben met deze aanschaf ingezet op toekomstige groei, zonder dat dit ten koste gaat van het personeel.” 

gielissen_opening_riff_hr-12-van-77-kopieren

Gielissen koos voor een automatisch platenmagazijn Homag Storeteq S-200 met daaraan gekoppeld een opdeelzaag (Homag Sawteq S-300) inclusief automatisch etiketteren van de panelen. Tevens kocht men een CNC nestingmachine (Homag Centateq N-500), een CNC boormachine met retour-
systeem (Homag Drillteq V-500) en een kantenaanlijmmachine.

gielissen_opening_riff_hr-54-van-77-kopieren

De productiegraad bij Gielissen zou dankzij de nieuwe machines omhoog kunnen.

 

Bijnen: “Om de juiste opdeelzaag aan te schaffen waren wij met twee partijen in gesprek. Wat bleek? De opdeelzaag van Homag paste qua afmeting het beste tussen kolommen in. Die machine sloot dus het beste aan bij de nieuwe, efficiëntere opstelling die wij voor ogen hadden. Als productieleider heb ik tijdens dit traject sterk gelet op kwaliteit, degelijkheid en hoe dit bedrijf er beter van zou worden. Klingelnberg Klaus heeft ons daarin uitstekend begeleid.”
Van Zijp knikt instemmend. “De beschikbare ruimte is bij de aanschaf zeker van belang. Welke machines passen bij de capaciteitvraag die de klant heeft? Wij hebben dit gezamenlijk tot op detailniveau bekeken.”

gielissen_opening_riff_hr-16-van-77-kopieren

Het is essentieel dat de nieuwe machines goed matchen met de aanwezige software.

 

Na de keuzes voor de juiste machines moest zowel het leveren en plaatsen worden gepland, als ook de scholing voor de medewerkers. Bijnen: “Je denkt over veel kennis te beschikken, maar gedurende dit traject zijn we weer even met beide voeten op de grond gezet. Tevens was een aantal medewerkers enigszins huiverig voor de nieuwe machines, maar nadat ze de training gevolgd hadden en er een tijdje mee gewerkt hebben, waren ook zij enthousiast.”
Het is volgens Bijnen tevens essentieel dat de nieuwe machines goed matchen met de al aanwezige software. “Dankzij de goede samenwerking tussen onze leverancier (Pytha) en de machines van Homag was ook dat aspect snel op orde. Een aantal aanbieders kon die juiste koppeling niet garanderen, dus ook dat aspect was in het voordeel van Klingelnberg Klaus. De productie wordt ook met de nieuwe machines op juiste wijze aangestuurd.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.