Platform voor de interieurbouwbranche
Creative oplossingen in metaal van oppervlaktebehandeling tot engineering
Ook voor het vervaardigen van een metalen deur draait Metaalmorfose de hand niet om.

Creative oplossingen in metaal van oppervlaktebehandeling tot engineering

Zijn medewerkers ook niet trouwens; het bedrijf bezit over de gehele breedte een enorme expertise in oplossing in metaal. “Dat gaat ver bij ons, we helpen de interieur- en exterieurbranche met alles in metaal wat hun hartje begeert”, opent Den Ouden het gesprek.

En met ‘alles’ wordt ook ‘alles’ bedoeld. Niet zelden komt het voor dat designers geïnspireerd raken bij het zien van de creatieve oplossingen in metaal, uit de koker van Metaalmorfose. “Wij worden op die manier een onderdeel van hun creatieve proces. Dat is niet alleen voor de designer en zijn klant leuk, maar voor ons ook. Geen dag is hier hetzelfde en problemen kennen we niet, we gaan elke uitdaging aan.”

Metaalmorfose doet haar naam eer aan vanwege het feit dat iedere metaalsoort getransformeerd kan worden qua uitstraling en vorm. Op de foto een greep uit de Select Colors collectie.

Elke vorm, elke soortmetaal, elke oppervlaktebehandeling

Metaalmorfose doet haar naam eer aan vanwege het feit dat iedere metaalsoort getransformeerd kan worden qua uitstraling en vorm. “Wanneer we iets niet in de gevraagde metaalsoort kunnen maken, omdat dat metaal te veel beperkingen kent, dan gaan we op zoek naar metaal dat geen limiet kent en qua afmeting en vorm kan voldoen aan het ontwerp. De uitdaging is dan om dat metaal de ‘look and feel’ te geven van het gevraagde in het ontwerp”, schetst Den Ouden

Blauwkleurig staal: de huidige trend

In het leveringsprogramma van Metaal-morfose treffen we staal, rvs, blauwkleurig staal, verchroomd staal, hoogglansstaal en aluminium aan. “Iedere soort staal vraagt om specifieke expertise. Naast oud messing staat momenteel blauwkleurig staal enorm in de belangstelling. Van oorsprong komt dat uit de bakkerswereld, de ingebrande bakplaten. De enorme esthetische waarde in het toepassen blauwkleurig staal maakt dat architecten hun oog erop hebben laten vallen. Het is echter alleen in plaatmateriaal voorhanden, dus hebben onze techneuten een procedé ontwikkeld om staal juist dát gewenste effect te geven. Het resultaat is een mooie geblauwde plaat met een zeer egale uitstraling. Heel karaktervol en door ons leverbaar in verschillende afwerkingen.”

Epoxy afwerking.

‘Engineering as a service’

Vaak komen ontwerpers met ideeën voor specifieke toepassingen in metaal. Bijvoorbeeld beweegbare constructies: “Dat kan gaan om klapluiken met glas in de sponningen, deuren of andere toepassingen waarbij er sprake is van krachten die op het product komen te staan. Wij bieden dan graag hulp in de ontwerpfase en denken mee over de constructie van de bewegende delen. Engineering is belangrijk bij dergelijke projecten. Stel dat zo’n zwaar klapluik dat in delen naar boven gevouwen wordt, met dat zware glas erin, onder het eigen gewicht zou bezwijken? Of dat er geen goede vergrendeling voorzien zou zijn in het ontwerp? Dan krijg je gevaarlijke situaties. Door exact uit te rekenen welke krachten er op de scharnierende delen en het metaal zelf komen te staan, kunnen we het ontwerp zo maken dat de constructie alle voorkomende belasting aankan.”

Verrassende oppervlakte structuren zijn normaal voor Metaalmorfose. Op de foto bewerkt RVS.

Indrukwekkend machinepark

In de werkplaats in Hattem staan kantenbanken, lasersnijders, Tig en Mig lasapparatuur, knipapparatuur, freesmachines, walsmachines, apparatuur voor hard solderen en aluminium lassen en ponsmachines. “We mogen weliswaar een ambachtelijk bedrijf zijn, we gebruiken echter de modernste middelen”, zegt Den Ouden tot besluit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.