Platform voor de interieurbouwbranche
Cordless Alliance System (CAS) wint felbegeerde EISEN-award
‘Met CAS kan iedereen trouw blijven aan zijn favoriete merk en profiteren van het uitwisselen van accu’s’

Cordless Alliance System (CAS) wint felbegeerde EISEN-award

De Eisenwaren Messe 2020 mag dan wel geannuleerd zijn, de EISEN-award vond gewoon doorgang. Deze felbegeerde innovatie award kwam in handen van het Cordless Alliance System, het door Metabo geïnitieerde overkoepelende accusysteem. Enno Riemersma, Brand Manager bij Metabo, ziet het winnen van de award als een kroon op het werk van de samenwerkende fabrikanten.

“De jury prees de duurzaamheid van de samenwerking. De EISEN wordt om de twee jaar toegekend op de internationale Eisenwaren Messe in Keulen. Het CAS-accusysteem viel in de prijzen binnen de categorie ‘Gereedschap, handgereedschap, elektrisch gereedschap en toebehoren’. Binnen het CAS-systeem werkt al het accu-gereedschap op één en dezelfde accu, ongeacht het merk dat is aangesloten bij CAS”, licht Riemersma toe.

Waardering voor de samenwerkende partners

De jury sprak haar waardering uit voor de samenwerking binnen de CAS-groep en het voordeel dat gebruikers hebben van CAS. Riemersma: “De beursorganisatie heeft goed gezien dat CAS geen op zich staand product is, maar een zeer innovatief idee dat door samenwerking gedragen wordt. De gebruikers hebben de vrijheid om met hun favoriete tools te werken en het comfort van een volledig onderling uitwisselbaar accu-pack.”

“De onderscheiding laat zien dat wij met CAS niet alleen bij onze klanten, maar ook in de branche de juiste snaar hebben geraakt”, zegt Metabo-directeur Horst W. Garbrecht.

CAS begon in de zomer van 2018 met negen fabrikanten van elektrisch gereedschap voor professionele gebruikers. Inmiddels bestaat het CAS-samenwerkingsverband uit 17 fabrikanten: Metabo, Rothenberger, Mafell, Eisenblätter, Collomix, Haaga, Electrostar (Starmix), Eibenstock, Steinel, Rokamat, Elried/edding, Birchmeier, fischer, Prebena, Cembre, Pressfit en Jöst abrasives. 

“Met vier andere, zeer bekende fabrikanten zijn de dienovereenkomstige contracten inmiddels ondertekend. Ze zullen hun producten in de komende maanden aan de markt presenteren. Het assortiment van het doorgaans voor 100% compatibele accusysteem omvat op dit moment meer dan 160 machines en apparaten in het 18 Volt segment. Daarmee dekt CAS niet alleen al het gangbare elektrische gereedschap, maar biedt tevens de meest bijzondere oplossing wereldwijd voor heel veel toepassingen van elektrisch gereedschap, die professionals in uiteenlopende branches voor hun dagelijkse werk nodig hebben”, aldus Riemersma.

Over CAS

“Met CAS kan iedereen trouw blijven aan zijn favoriete merk en profiteren van het uitwisselen van accu’s. Hoe compleet we als merk ook zijn, we kunnen niet alles in huis hebben. De CAS-fabrikanten hebben tezamen het meest complete aanbod in accu aangedreven powertools ter wereld“, schetst Riemersma. “Voor de eindgebruiker betekent dit dat hij kan werken met meerdere merken, zonder zich zorgen te maken over verschillende types oplader en er hoeft niet onnodig in extra accu’s geïnvesteerd te worden. CAS mag dan ook gezien worden als dé katalysator binnen de markt voor snoerloos gereedschap.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.