Platform voor de interieurbouwbranche
GereedschapProductinformatie

Compact voor onderweg: nieuwe mobiele tafelcirkelzaag van Metabo

De M bij de nieuwe tafelcirkelzaag TS 254 M van Metabo staat voor mobiliteit. Maar met een tafelcirkelzaag mobiel zijn,...

18 mei 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Compact en sterk op de bouwplaats en interieurbouw

● Duurzaam dankzij de overbelastingsbeveiliging en zachtaanloop

● Eenvoudig in gebruik voor een uitstekend comfort

01_metabo_tischkreissaege-kopieren

„De TS 254 M beschikt over alles wat een goede tafelcirkelzaag nodig heeft. Alle onderdelen kunnen direct op de machine worden opgeborgen en zijn dus altijd binnen handbereik”, aldus productmanager Leonard Sautter. Een praktisch onderstel is los verkrijgbaar.

 

De M bij de nieuwe tafelcirkelzaag TS 254 M van Metabo staat voor mobiliteit. Maar met een tafelcirkelzaag mobiel zijn, past dat wel bij elkaar? „Ja“, zegt productmanager Leonard Sautter, „want de TS 254 M is compact en kan met de ingebouwde grepen zowel met één als met twee handen worden gedragen. Daarmee is hij bijzonder geschikt voor zaagwerkzaamheden op de bouwplaats en interieurbouw.“ De nieuwe tafelcirkelzaag is compact, maar toch heel sterk. „En beschikt over alle functies die een goede tafelcirkelzaag nodig heeft. Alle losse onderdelen kunnen in de machine worden opgeborgen en zijn zo altijd binnen handbereik“, zegt Sautter. Het robuuste onderstel zorgt voor stabiliteit en met de stelpootjes staat de TS 254 M ook op een oneffen ondergrond heel stevig. De zaaghoogte is traploos instelbaar.

03_metabo_tischkreissaege_anwendung-kopieren

Altijd en overal zagen: de TS 254 M is zeer geschikt voor gebruik op de bouwplaats.

 

Veiligheid en precisie

Bij de nieuwe tafelcirkelzagen beschermen de overbelastingsbeveiliging en zachtaanloop zowel de motor als de aandrijving. Daardoor is de TS 254 M bijzonder duurzaam. „Bij Metabo staat echter vooral de veiligheid van de gebruiker centraal. Daarom hebben we ook de TS 254 M voorzien van heel veel veiligheidsrelevante functies“, aldus Sautter. Zodra de machine wordt uitgeschakeld stopt de snelle rem het zaagblad binnen drie seconden. De herstartbeveiliging voorkomt een ongeoorloofde start, bijvoorbeeld na stroomuitval. „Met een zaagblad-diameter van 254 mm heeft de TS 254 M een solide zaaghoogte voor uiteenlopende, dagelijks voorkomende werkzaamheden in de houtbewerking en vooral de interieurbouw“, vertelt Sautter. „Zo kunnen met de TS 254 M versteksnedes, langssnedes of afkortsnedes worden gemaakt. Met het, zonder gereedschap, verzinkbare spouwmes kunnen bovendien groeven worden gezaagd. En bij het transport steekt de tafelcirkelzaag niet uit.“ Het zaagblad kan dankzij een spindelvergrendeling snel en gemakkelijk worden verwisseld.

04_metabo_tischkreissaege_anwendung-kopieren

Compact, licht en met ingebouwde grepen. Zo kan de TS 254 M gemakkelijk van de ene naar de andere gebruikslocatie worden meegenomen.

 

Nauwkeurig werken

De gebruiker kan de hellingshoek van het zaagblad exact instellen met het draaiwiel, waardoor verdekte zaagsnedes van plus en minus 1,5° met de machine mogelijk zijn. Om er vervolgens voor te zorgen dat er letterlijk niets scheef gaat, stelt de veergelagerde terugzetautomaat de hellingshoek weer terug op nul tot 45°. De parallelgeleider van de TS 254 M heeft een maximale afstand van 520 mm tot het zaagblad en blijft dankzij de dubbele klem en snelbevestiging altijd stevig op zijn plaats. Een extra fijninstelling zorgt ervoor dat op de millimeter nauwkeurig kan worden gewerkt. Parallelle of haakse snede: dankzij de geïntegreerde tafelverbreding en -verlenging, blijven zelfs grote werkstukken goed liggen.

Tot de standaardlevering van de TS 254 M behoort een hardmetalen zaagblad van Metabo met 40 tanden, een parallelgeleider, een haakse geleider, een tafelverlenging en -verbreding evenals een schuifstok. Het inklapbare onderstel TSU is los verkrijgbaar en wordt met slechts vier snelbouten gemonteerd. In de zomer van 2020 brengt Metabo bovendien een aanvoerslede voor een bijzonder nauwkeurige geleiding op de markt.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%