Platform voor de interieurbouwbranche
CNC: nieuwe modellen, meer automatisering en meer flexibiliteit

CNC: nieuwe modellen, meer automatisering en meer flexibiliteit

Homag is altijd op zoek naar een goede balans tussen nodige ruimte, vermogen, handling en flexibiliteit. Dit leidt telkens weer tot innovatieve machines die een meerwaarde zijn voor de vakman. Tijdens de Ligna zijn diverse resultaten te zien.

Een primeur op de Ligna is de nieuwe CENTATEQ P-210. Op de stand van Homag is te zien wat hij kan. De nieuwe Homag CNC-machine is een allrounder en heeft een uitrusting die in deze prestatieklasse ongekend is.  

 • Een portaal bouwwijze met aandrijving langs beide zijden;
 • Afzonderlijke instelling van booraandrijving en freesspindel met twee onafhankelijke z-assen;
 • Dynamische zone indeling voor pendelend werken;
 • Tweekrings-vacuümsysteem met techniek voor traploze verstelling van de opspansystemen.
   

De CENTATEQ P-210 kan verder uitgerust worden met:

 • Magazijn voor 24 gereedschappen;
 • Maximaal 21 verticale en 10 horizontale boorspindels met gepatenteerde spindelklemming;
 • 3, 4 of 5 assen;
 • Vanaf nu ook met lijmaggregaat – Poweredge Pro Duo;
 • Nauwelijks meer plaats nodig dan zijn kleine broer, de CENTATEQ P-110
CENTATEQ P-210

De nieuwe Homag CNC-machine is een allrounder en heeft een uitrusting die in deze prestatieklasse ongekend is.

 

Poweredge Pro Duo
De verlijmaggregaat Poweredge Pro Duo is de nieuwe standaard in de verlijmtechniek op CNC machines. Deze alleskunner is gebaseerd op 30 jaar ervaring in de CNC kantverlijmtechniek. De techniek: gedefinieerde en stuurbare parameter op ieder punt over de gehele omtrek. Zo is druk, temperatuur en aandrijfsnelheid over een intelligente sturing instelbaar. Het resultaat: een perfecte kantenkwaliteit vanaf het eerste stuk en wegvallen van latere correcties.

Robot
Een andere noviteit is een instap-CNC model met robot. Een investering voor de toekomst die loont. Een voorbeeld:  Zo automatiseert een gebruiker een kleine verticale CNC met een robot en profiteert direct in hoge mate van kwaliteit en rendement. De uitgespaarde mankracht kan het bedrijf ergens anders inzetten.

Centateq T-300
Ook nieuw op de Ligna! De CENTATEQ T-300 serie. Dit is de optimale partner voor de interieurbouwer, meubelmaker of timmerbedrijven. Dit type bestaat uit twee CNC machines met rastertafel met één sturing. Dit concept heeft slechts 64 m² opstellingsruimte nodig en heeft twee beweegbare tafels, twee freesspindels en twee booraggregaten. De bediener krijgt een werkveld van 1550 x 6400 mm ter beschikking en kan pendelend tot 1550 x 3150 mm gebruikt worden. Zo zijn de fronten van de corpusdelen links en rechts te verwerken. Men kan er zelfs een 5-assige freesmotor op inzetten.

CENTATEQ P-210

Deze alleskunner is gebaseerd op 30 jaar ervaring in de CNC kantverlijmtechniek.

 

Drillteq D-500
Dan de Drillteq D-500. Alhoewel deze boormachine bedacht werd voor kops boren en deuvelen naast een verticale CNC-bewerkingen (nesting), is deze ook voor moderne beslag frezingen aan de kopse zijden te gebruiken. Op de Ligna is bij de stand van Homag te zien dat de DRILLTEQ D- 500 nu dus ook kan frezen en tevens beslag plaatsen. Bij alle stappen wordt de bediener ondersteund door de bedienersassistentie intelliGuide. 

Centateq N-600 – Nesting CNC
De CENTATEQ N-600 boort en freest naar wens. Deze is direct inzetbaar en functioneert ook met 5-assen techniek. Op de Ligna toont Homag dit proces met het Cabineo booraggregaat en het nieuwe Cabineo inzet aggregaat. Het  uitnemen van de afgewerkte stukken verzorgt de robot FEEDBOT C-500. De robot neemt stuk na stuk af en zal deze stapelen. De stapelgeometrie reduceert de stapelhoogte en het transport. Hierdoor zijn de stukken perfect voor de volgende bewerking. Dit leidt tot meer output en een hogere proceskwaliteit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.