Platform voor de interieurbouwbranche
Clamex P-14 Flexus

Clamex P-14 Flexus

„Best of the best“ voor Lamello

Lamello AG uit Bubendorf wint op de Interzum beurs in Keulen de begeerde Interzum Award 2021 „Intelligent Materiaal & Design“ met haar nieuwe P-System verbinder „Clamex P-14 Flexus“. Bovenop deze onderscheiding ontvangt Lamello de „Best of the best“ award en dit voor de 3de maal nadat ze deze prijs ontvangen hadden in 2013 en 2015.

Interzum

Interzum is de meest toonaangevende vakbeurs voor de meubel- en interieurbouwindustrie. De criteria voor de toekenning van de prijzen zijn zeer duidelijk en veeleisend: Innovatieve kracht, functionaliteit, design, duurzaamheid, digitalisering en materiaalkwaliteit. Degenen die aan deze criteria voldeden werden geselecteerd door een gerenommeerde jury en hadden de kans om een Interzum Award te winnen. Deze Interzum Awards zijn de meest prestigieuze design prijzen.

Clamex P-14 Flexus

De Clamex P-14 Flexus is een demonteerbare verbinder gebaseerd op de P-System verankering. Het beslag wordt door een verdraaibare hendel verbonden. Clamex P-14 Flexus biedt zo alle voordelen van het P-System: snelle montage zonder gereedschap, goede schuiftolerantie, wringvastheid en stapelbaarheid. Nieuw bij de Clamex P-14 Flexus zijn de flexibele positioneerpennen. Deze flexibele pennen zorgen ervoor dat er geen uitstekende elementen zijn bij het verbinden. Dankzij deze nieuwigheid kunnen werkstukken later in bestaande elementen worden gemonteerd, wat de opbouwvolgorde aanzienlijk vereenvoudigt. De positioneerpennen dienen als positioneeren bevestigingselement van de werkstukken. Zo worden vaste legborden op hun plaats gehouden alvorens de werkstukken met een inbussleutel worden aangespannen. Doordat de positioneerpennen aan beide kanten schuin aflopen, kan het werkstuk ook weer gedemonteerd worden. De positioneerpennen passen perfect in het tegenstuk, waardoor ook elementen met een 90° verstek eenvoudig kunnen worden gemonteerd. Het frezen van de P-System groef voor de Clamex P-14 Flexus verbinder kan worden uitgevoerd met de modernste CNC technologie of handmatig met de machine Zeta P2 van Lamello.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.