Platform voor de interieurbouwbranche
Cheap it simple: compleet keukenconcept voor een vriendelijke prijs
“Onze kwaliteit past bij die van de interieurbouwer en de prijsstelling is interessant.” (Beeld: Shutterstock).

Cheap it simple: compleet keukenconcept voor een vriendelijke prijs

Al meer dan 50 jaar bestaat het bedrijf. BouwToe begon ooit met het produceren van onderstellen voor meubels, stoelen en keukens. Vanuit die positie heeft het bedrijf zich verder gespecialiseerd in keukens. Vandaag is BouwToe producent van keukens en kasten in alle prijsklassen. Peter Bottelier, accountmanager bij BouwToe, licht het ‘Cheap it simple’ keukenconcept toe.

“BouwToe rust op een aantal pijlers. We produceren maatwerkkeukens voor professionals in de keukenbranche, we hebben onze ‘Misura’ maatwerklijn en daar is nu ‘Cheap it simple’ bijgekomen. Een budgetlijn met een hoogwaardige kwaliteit, waarbij de keuken compleet met merkapparatuur wordt geleverd”, opent Bottelier het gesprek.

Het ontstaan van het concept

We produceren keukens voor keukenspeciaalzaken en interieurbouwers. Interieurbouwers zijn redelijk goed uit de vorige – economische – crisis gekomen en werden daarna overladen met werk. Een luxeprobleem natuurlijk, maar wel één met uitlopende levertijden en capaciteitsgebrek. “Om tijd te besparen wijkt men daarom uit naar BouwToe. Onze kwaliteit past bij die van hen en de prijsstelling is interessant. BouwToe koopt plaatmateriaal namelijk rechtstreeks aan de bron in”, schetst Bottelier.

Wat houdt het Cheap it simple concept in en hoe is het ontstaan? Bottelier antwoordt: “Bij dit concept koopt de keukenspecialist of interieurbouwer een complete keuken, inclusief apparatuur. Alles wordt uit één hand geleverd. Keuken, werkblad, apparatuur en accessoires komen dus in één levering. Materialen zijn vooraf door ons geselecteerd. In een bescheiden A4 brochure presenteren we de mogelijkheden, waarbij er een afgebakende keuze is in kleuren, kasten, grepen en apparatuur. De apparatuur komt van Inventum en er valt te kiezen uit 26 verschillende apparaten. Werkbladen zijn er in 5 kleuren. Dit concept is voortgekomen uit een brainstormsessie in 2014, met de directie, Ed Dekker en Mark Daems. We wilden na de crisis de keuken weer onder de aandacht brengen en wisten dat we met iets moesten komen waardoor we zouden opvallen. Met Cheap it simple hebben we dat bereikt. Toen we het praatmodel klaar hadden, hebben we er een levertijd van 2 weken aangehangen. We kunnen dus iedere Cheap it simple keuken maken met een razendsnelle levertijd, dat heeft ons goed op de kaart gezet. Er zijn zelfs bedrijven die deze keuken onder private label inkopen en er hun eigen naamplaatje op schroeven. Allemaal prima.”

“Maatwerk keukens zijn in Nederland ‘in’ en wij hebben ons als Nederlandse producent daarin bekwaamd.” (Beeld: Shutterstock).

Maatvoering

Als maatvoering voor de Cheap it simple keukens houdt BouwToe de meest gangbare maten uit het boekje aan. Bottelier: “We hanteren kastmaten van 40 cm, 45 cm, 60 cm en 90 cm. Daardoor kunnen we de snelle levertijd garanderen. Cheap it simple heeft een korpus van 16 mm plaatmateriaal. De achterwand is 3 mm. Misura komt in een onbeperkt kleurenpallet, Cheap it simple keukens zijn er in 10 frontkleuren en 5 kleuren werkbladen.”

Misura voor onbegrensd maatwerk

“Maatwerk keukens zijn in Nederland ‘in’ en wij hebben ons als Nederlandse producent daarin bekwaamd. Voor Misura keukens geldt een levertijd van 8 weken. Dat is goed voor een maatwerk- keuken. Misura heeft een korpus van 18 mm plaatmateriaal en achterwanden van 8 mm dik. De klant kan kiezen uit een ongelimiteerd kleurenpallet. 

Tot besluit zegt Bottelier: “Onze klanten maken met Cheap it simple goede sier met de combinatie kwaliteit, prijs en levertijd. Het is een succesnummer. Er zitten zelfs interieurbouwers bij die complete keukens bij ons bestellen, zonder fronten. Dat is het enige dat ze nog zelf maken. Wie kiest voor onbegrensde mogelijkheden op maat en dat in de beste kwaliteit, kiest voor Misura. Alles kan bij ons, in goed overleg.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.