Platform voor de interieurbouwbranche
Calculatie en design voor interieurbouw onder één dak!

Calculatie en design voor interieurbouw onder één dak!

Voor veel interieurbouwers is het maken van calculaties voor een project een tijdrovende klus. Tijd die rechtstreeks weggenomen wordt van het bouwen van interieurs. Gelukkig is er professionele hulp bij het maken van calculaties binnen de interieurbouw, zodat de interieurbouwer kan doen waar hij echt goed in is: het creëren van een mooi interieur.

Calculatieburo Roel Poster uit Diemen neemt interieurbouwers graag het calculatiewerk uit handen en biedt een volledig pakket aan diensten aan. We spreken met Roel over zijn achtergrond, zijn werk en de unieke samenwerking met zijn vrouw Monique Poster, interieurontwerper.

Besparing van tijd en kosten

De diensten die Roel aanbiedt bestaan onder andere uit het uittrekken van materialen, het opstellen van materiaalstaten, het maken van stickers ten behoeve van zaagwerk of andere bewerkingen, het beoordelen van een begroting, het uitwerken van bezuinigingen, het bekijken van alternatieven en het opstellen van meer- en minderwerk lijsten. Kort gezegd: zeer compleet.

“Interieurbouwers geven dit complexe en tijdrovende werk graag bij ons in handen, omdat het hen tijd en kosten bespaart. We zijn er voor iedereen, de ene dag reken ik aan een interieur met een budget van € 1.000,- en de andere dag heb ik een project onderhanden van € 7.000.000,-,” aldus Roel.

Roel Poster: “Ik ga aan de slag met de pet, de stropdas en de schoenen van de klant.”

 

Met een achtergrond die in het timmerwerk is begonnen toen hij een jaar of 16 was, heeft de nu 63-jarige Roel veel kennis opgedaan tijdens de banen die daarna kwamen. Roel: “Ik heb specialiteiten gemaakt in hout, ik ben zelf interieurbouwer geweest, ik was chef werkplaats en heb als calculator gewerkt.” Allemaal ingrediënten die, bij elkaar opgeteld, het succes verklaren van zijn onderneming.

“Op mijn 50e verjaardag, 13 jaar geleden, zat ik bij de Kamer van Koophandel om me in te schrijven als bedrijf. Daar heb ik tot op de dag van vandaag nog geen seconde spijt van gehad.”

Roel werkt indien gewenst met het Excel calculatieprogramma van de klant of met Proteus Interieurbouw/zaagwerk. “Daarbij bieden we de mogelijkheid om te werken op de server van de klant, rechtstreeks in het pakket.”

De mooiste interieurs komen van hetzelfde adres

Roel en zijn vrouw Monique hebben hun krachten gebundeld in een VOF. Monique is interieurontwerper en technisch tekenaar en werkt onder de vlag ‘Interieur Ontwerp Monique Poster’. Ondanks het feit dat Roel en Monique ieder hun eigen tak van sport bedrijven, vindt er een kruisbestuiving plaats. Interieurs die Monique ontwerpt kunnen door Roel van een prijskaartje worden voorzien. Ook Monique werkt volledig digitaal en creëert 3D-visuals en productietekeningen. “Klanten kunnen zelfs door mijn ontwerpen lopen met een VR-bril”, zegt Monique.

Tot besluit zegt Roel: “Een belangrijk aspect in mijn werk is wederzijds vertrouwen. Om een klant optimaal te kunnen helpen, moet deze zijn doopceel lichten en inzage geven in zakelijke connecties, inkoopcondities en werkwijze. Ik kan dan aan de slag gaan met de pet, de stropdas en de schoenen van de klant aan. Discretie is daarbij 100% gegarandeerd.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.