Platform voor de interieurbouwbranche
‘Deze CAD/CAM-software is precies wat bedrijven nodig hebben’

‘Deze CAD/CAM-software is precies wat bedrijven nodig hebben’

Krapte op de arbeidsmarkt is een probleem waar op dit moment veel sectoren mee te maken hebben. Om het productieproces toch volwaardig en op hoog niveau te laten draaien, investeren steeds meer bedrijven in de nieuwste technologische mogelijkheden. Zo kan zeker voor kleinere bedrijven een goed softwarepakket een ideale oplossing zijn om aan de vraag vanuit de markt te blijven voldoen.

“Goed geschoold personeel is lastig te krijgen”, zo erkent Marcel Hutten, eigenaar van Marcel Interieurs in Wilp. In 2013 begonnen als eenmanszaak, inmiddels gegroeid tot een team dat bestaat uit vijf personeelsleden, maar vooral door de toenemende vraag vanuit de markt moet Hutten naar oplossingen blijven zoeken om alle opdrachten op hoog niveau te kunnen uitvoeren. “Door op slimme wijze te investeren, kunnen wij het productieproces beter organiseren. De aanschaf van een moderne CNC-machine, maar natuurlijk ook de bijpassende software zijn dan ideale aankopen voor relatief kleine bedrijven zoals wij.”

Marcel Interieurs
Deze CAD/CAM-software biedt zoveel meer mogelijkheden. 

Vertrouwen
Dankzij goede ervaringen uit het verleden nam Hutten contact op met Jeroen Meenink, werkzaam bij Bemet International, kennisleverancier voor procesoptimalisatie in de maakindustrie. “Ik kende Jeroen nog vanuit zijn functie bij een eerdere werkgever, een machineleverancier, en was bijzonder content over zijn professionele aanpak. Het is vooral dankzij hem dat ik niet naar andere aanbieders van passende software heb gezocht. Natuurlijk hadden wij als team zelf bepaalde basiskennis en wisten wij wat het bedrijf nodig had, maar vooral het vertrouwen in de aanpak van Jeroen was doorslaggevend.” 

Marcel Interieurs

Demonstratie
Meenink gaf Hutten een demonstratie van het TopSolid’Wood pakket en dat maakte de keuze vrij snel duidelijk. “Hij kent ons bedrijf en wist wat wij nodig hadden. Tevens was zijn begeleiding vanaf het eerste contact uitstekend. TopSolid’Wood is een CAD/CAM-pakket dat zorgt dat zowel het ontwerp als het productieproces efficiënt en nauwkeurig verloopt. Maar het verzorgt tevens de aansturing naar de CNC-machines. Het biedt zoveel meer mogelijkheden, zeker ook dankzij de uitgebreide bibliotheek waar je als gebruiker onbeperkt materialen aan toe kunt voegen. Dankzij deze handelingen is minder personeel nodig, maar optimaliseert het pakket wel het complete ontwerp- en productieproces. Ook voor kleinere bedrijven is deze software een waardevolle oplossing om op moderne en efficiënte wijze te produceren. Goed geschoold personeel is van belang, maar een passend softwarepakket zorgt voor extra mogelijkheden.”

Marcel Interieurs

Dankzij een aanvullende training kreeg de werkvoorbereider bij Marcel Interieurs een uitstekend beeld van de mogelijkheden. “Natuurlijk komen er nog veel vragen op het moment dat je TopSolid’Wood in praktijk gaat gebruiken, maar daarvoor heeft Bemet een prima helpdesk ter beschikking.” Behalve de tevredenheid bij het team, zijn volgens Marcel Hutten ook de klanten uiterst content. 

“We kunnen een gedetailleerd ontwerp laten zien zodat zij een helder beeld krijgen van het door hun gewenste meubel of de complete inrichting. Tevens is de aansturing vanuit het pakket naar de machines uitstekend. Alles sluit logisch op elkaar aan. Deze software is precies wat bedrijven nodig hebben. Het zorgt ervoor dat het productieproces optimaal blijft functioneren.”     

Tekst: Rob Buchholz     Beeld: Bemet

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.