Broeinest
01:22
13-03-2017

Broeinest krijgt een zusje in Rotterdam!

Na een succesvolle introductie van het Broeinest concept in Eindhoven opent Baars & Bloemhoff binnenkort een tweede locatie in het Zomerhofkwartier in Rotterdam. De laatste hand wordt gelegd aan de inrichting zodat halverwege februari de deuren van Broeinest Rotterdam geopend kunnen worden. Eerder opende Baars & Bloemhoff al een soortgelijke locatie in Eindhoven.

Concept
Baars & Bloemhoff is met een assortiment van ruim 2500 verschillende decoratieve materialen en decoren een aansprekende partner voor veel (interieur)architecten en interieurbouwers. Enkele jaren terug is door het bedrijf bewust gekozen om meer dan enkel de rol van distributeur uit te oefenen. Hieruit is het creatieve concept Broeinest ontstaan. Dit is dé materialenbibliotheek en ontmoetingsplek voor (interieur)architecten en ontwerpers. In Broeinest worden producenten, merken en materialen samengebracht om zo – (interieur)architecten en ontwerpers beter te bedienen, te begrijpen en te bereiken.

Het was dan ook een logische keuze om in het creatieve Rotterdam een tweede Broeinest te openen. Baars & Bloemhoff doet dat ook hier niet alleen en werkt samen met een mooie selectie aan partners; Barri & More, Busch-Jaeger, DRT-gietvloeren, Forbo Flooring, Interface, Modular Lighting Instruments, Materia & IVA Office. In Broeinest RDAM komt, net zoals in Eindhoven, ook het verkoopkantoor van Baars & Bloemhoff te zitten.

Broeinest

Ontwerp
Het ontwerp van de nieuwe locatie was in handen van SchilderScholte Architecten. Zij stonden voor de uitdaging om in ‘Het Gebouw’, zoals het blauw/wit gestreepte pand bekend staat, de ruimte te transformeren tot een dynamische en flexibele plek die de interactie aangaat met de bezoekers. Een belangrijk onderdeel van het ontwerp is de constructie van een enorme wand met materiaalstalen. Op deze wand worden maar liefst 1680 stalen op A4 formaat gepresenteerd! Je vindt hier ook gratis werkplekken voor creatievelingen in Rotterdam en je kan er terecht voor een lekkere kop koffie en lunch in het Broeinest Café.

Evenementen
Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de programmering die het samenwerken en delen van kennis en kunde versterkt. Je kunt vanaf eind februari terecht voor evenementen zoals ‘Breakfast@Broeinest’ waarin opvallende trends en ontwikkelingen van de Salone del Mobile in Milaan worden gepresenteerd. Of ‘Materia Café’ sessies waarbij materiaaltrends worden gepresenteerd door Materia zelf. En ‘Broeinest Bezoekt’ sessies waarbij een bezoek wordt gebracht aan Broeinest partners op locatie.

Broeinest Rotterdam of Eindhoven is voor iedereen toegankelijk en helpt de bezoekers niet alleen door antwoord te geven op vragen in projecten, maar ook door advies te geven in de middelen die beschikbaar zijn.

Broeinest

Tekst en beeld: Baars & Bloemhoff

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: baars & bloemhoff , Broeinest , Nieuws

Binnenwerk partners

spoelbakken en keukenkranenDekker maatwerk wastafels