Broeinest ADAM

Baars Bloemhof - Opening Broeinest - Amsterdam 2018

02:53
31-05-2018

Broeinest ADAM feestelijk geopend

Na een feestelijke opening is het dan eindelijk zover: Broeinest ADAM heeft officieel haar deuren geopend. En wel op een prachtige bruisende plek aan de oevers van ’t IJ in Amsterdam Noord. Na Eindhoven en Rotterdam, is de derde materialenbibliotheek en ontmoetingsplek voor architecten, ontwerpers en makers een feit. Van verlichting tot aan vloeren en van meubilair tot aan decoratieve materialen en verf, bij Broeinest vind je interieurproducten van ruim 20 toonaangevende partners onder één dak in een prikkelende omgeving. Als een ware kameleon is Broeinest altijd anders en in beweging. Niet alleen de materialen, collecties het programma veranderen continu, maar ook de ruimte zelf. Daarmee is Broeinest het perfecte startpunt voor iedereen die zich met architectuur en interieur bezighoudt, waar je altijd naar binnen kunt lopen en wordt verrast.

Spectaculaire eyecatchers
Met eyecatchers als ‘The Rock’, ‘The Greenhouse’ en ‘The Cave’, heeft ook dit Broeinest een geheel eigen identiteit gekregen, naar het ontwerp van DISEL Architects. De ruimte nodigt uit om op ontdekkingstocht te gaan en je te wanen in de wereld van materialen, interieur en design. Verder beschikt Broeinest ADAM over drie vergaderruimtes, lange werktafels en een gezellig Broeinest café voor meetings of om te flexwerken in een creatieve omgeving. Een van deze vergaderruimtes is The Greenhouse. Deze hergebruikte kas staat volledig in het teken van groen met duurzaam geproduceerde materialen en meubels, en natuurlijk veel planten. Maar The Greenhouse is niet het enige groene element in de ruimte, want ook de stijlvolle planten van partner Botanico maken Broeinest ADAM tot een mooiere en gezondere omgeving.

Behalve een materialenbibliotheek en creatieve werkomgeving, is Broeinest een plek voor lezingen, exposities en andere events. In Broeinest ADAM is hier op een verrassende wijze vorm aan gegeven met ‘The Rock’: een speelse, multifunctionele tribune. Wie ooit New York heeft bezocht, kent ongetwijfeld het Rockefeller Center uit de jaren ’30: een fantastische plek om de stad van bovenaf te bewonderen. In Broeinest ADAM vormt The Rock een mooi uitzichtpunt met sfeervolle lounge. De wereld van materialen ligt er aan je voeten. The Rock is onderverdeeld in drie presentatiezones, gereserveerd voor pop-up exposities.

Broeinest ADAM

Op de Broeinest website vind je de actuele agenda per locatie. Zo ontdek je er werk van jong designtalent, verbeter je jouw eigen skills tijdens één van de workshops en ben je weer helemaal up-to-date na een trendlezing van interieurprofessionals. Buiten de presentaties op The Rock ontdek je hier, net als in Eindhoven en Rotterdam, de meest bijzondere materiaalinnovaties tijdens de wisselende exposities van Materia.

The Rock loopt over in de materialenbibliotheek, wat de kern van elk Broeinest vormt. In de twee verdiepingen tellende bibliotheek worden meer dan 2.000 materialen uit de uitgebreide collectie van Baars & Bloemhoff op A4-formaat getoond, elk gesorteerd op sfeer, kleur en thema. Daarnaast is er op de bovenste verdieping plek om te werken of je project te materialiseren.

Toonaangevende partners
Van kunststofspecialist PyraSied tot aan kleurexpert Stoopen & Meeûs en vooraanstaand tapijtproducent Van Besouw, het zijn stuk voor stuk nieuwe partners die zich met de komst van Broeinest ADAM bij het concept hebben aangesloten. Ook op het gebied van meubilair valt er genoeg te ontdekken. Zowel de bekende en toekomstige klassiekers van Gispen als het fraaie kantoormeubilair van Wiesner-Hager krijgen een prominente plek in de ruimte, net als de prachtige producten van Weltevree. Daarnaast huisvest iedere Broeinest locatie een verkoopkantoor van initiator Baars & Bloemhoff en kun je de producten van Barri & More, Forbo Flooring Systems en Modular Lighting Instruments weer in een nieuwe setting bewonderen. En dit is nog maar het begin. De komende tijd wordt het aanbod van partners binnen het unieke samenwerkingsverband flink uitgebreid.

Broeinest ADAM is gevestigd aan de Aambeeldstraat 10 in Amsterdam en is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Architecten, designers, stylisten, makers en andere creatieven uit de interieurwereld zijn altijd van harte welkom voor materiaaladvies, een kop koffie en heerlijke lunch in het Broeinest café, om te flexwerken of om de kersverse locatie te komen bewonderen natuurlijk. Spin in ’t Nest Niek Schoenmakers leidt je er graag even rond.

Broeinest ADAM

Coming soon: Broeinest Academy
En daar blijft het niet bij. In het najaar opent in Utrecht een heuse Broeinest Academy in de imposante werkspoorfabriek. Dit nieuwe Broeinest concept belooft een echte ‘makers place’ te worden, voorzien van een groot machinepark en diverse aansprekende partners uit de interieurbouw- en meubelbranche.

Tien jaar geleden startte Baars & Bloemhoff haar HI-MACS trainingscentrum in Nieuwegein en sindsdien worden jaarlijks honderden makers voorzien van (verwerkings)advies en materiaaltraining. Daarnaast werken zij al jaren intensief samen met de vakmensen van de toekomst. Dit resulteerde in vruchtbare samenwerkingen met vakscholen zoals het Ho+t en Meubileringscollege, CIBAP, TU Delft en vele andere opleidingsinstituten. Broeinest Academy is dus een logische vervolgstap om makers en andere interieurprofessionals een nog gevarieerder programma aan te bieden. Van praktische workshops en trainingen tot aan boeiende lezingen en events.

Hiermee opent Baars & Bloemhoff hét kenniscentrum voor huidige en toekomstige ontwikkelingen binnen de interieur- en meubelbranche op het gebied van (plaat)bewerkingen, software, duurzaam bouwen en ‘operational excellene’. Doel is om makers, ontwerpers, architecten en studenten te voorzien van actuele praktische kennis en het juiste advies om samen nog mooiere en duurzamere interieurs te creëren.

Binnenwerk partners

OstermannMeubelrolluiken