Platform voor de interieurbouwbranche
Breng kleur in uw leven en in uw glazen huis

Breng kleur in uw leven en in uw glazen huis

Glas neemt in de interieur- en winkelbouw alsook bij de inrichting van beurzen een steeds prominentere plaats in. Gecombineerd met andere materialen zijn de toepassingen bijna oneindig. Dankzij de typische eigenschappen van glas is het mogelijk met lak spectaculaire effecten te verkrijgen. 

De glaslakken van Hesse kunnen voor een extra accent zorgen. Met de juiste lakken is het mogelijk individuele effecten te creëren. Bovendien is glaslak een flexibele, snelle en voordelige oplossing. Door de juiste materialen te combineren met gelakt glas is het mogelijk de waarde van de opgezette bouwconstructies vaak te verbeteren. De uitstekende krasvastheid van een glasoppervlak is uiteraard een bijkomend voordeel. Glas is immers veel krasbestendiger dan geverfde en gelamineerde oppervlakken.

Het lakken van een glasplaat is al voordelig vanaf één stuk. De interieurbouwer of eindklant is niet afhankelijk van een minimale afname bij de glasfabrikant en heeft evenmin te maken met de termijnen van de glasbewerker. Omdat iedereen die met glas werkt, zelf kan experimenteren, krijgt glaslak steeds meer aanhangers. Vooral de hydroglaslakken vallen bijzonder in de smaak.

De redenen zijn voor de hand liggend. Hydroglaslak voldoet aan de strenge grenswaarden voor oplosmiddelen van de DecoPaint-richtlijn. Dat vertaalt zich in een aanzienlijk lagere emissiebelasting tijdens het verwerken en het drogen. Bovendien is het mogelijk hydroglaslakken direct ter plaatse met de juiste spuitapparatuur aan te brengen. Zo ontstaat nauwelijks tot geen geurhinder.

Glaslakken
Dankzij de typische eigenschappen van glas is het mogelijk met lak spectaculaire effecten te verkrijgen. (Beeld: fiphoto – Fotolia)

Voordat een laksysteem voor glaslakking goedgekeurd wordt, dient het een aantal zeer strenge praktijkproeven te ondergaan. Zo wordt het onder andere voor meerdere uren in de spoelmachine van 60 °C en vervolgens in een waterbad gelegd. Deze bewerkingen mogen nooit tot beschadigingen leiden. Pas wanneer het deze proeven met succes heeft doorstaan, wordt het systeem opgenomen in het glaslakassortiment. 

Hesse presenteert met trots een ruime waaier met hoogwaardige hydroglaslakken die zowel is in te zetten voor ambachtelijke als voor industriële verwerking: ets-, zandstraal-, satijn-, metallic-,  parelmoer- en kleureffecten (RAL, NCS, et cetera); zowel dekkend als doorschijnend. 

Hieronder volgen twee voorbeelden voor ambachtelijke verwerking.

Een kleurloos gezandstraald effect:
Reinig het glas grondig met het speciale glasreinigingsmiddel HS 6601 van Hesse. Spuit 1 x 90 – 110 g/m2 Hesse hydro-PUR-glaslak HDU 54270 ‘zandstraaleffect’ (mengverhouding: 5 op 1 met 2K-hydrohardingsmiddel HDR 5040 van Hesse). Laat alles 16 uur bij een temperatuur van 20 °C met voldoende luchtcirculatie drogen.

De kleurlak:
Reinig het glas grondig met het speciale glasreinigingsmiddel HS 6601 van Hesse. Spuit 1 x 120 – 150 g/m2 Hesse hydro-PUR-glaslak HDB 54105-FT (mengverhouding: 5 op 1 met 2K-hydrohardingsmiddel HDR 5040 van Hesse). Laat ook dit 16 uur bij 20 °C met voldoende luchtcirculatie drogen. En klaar is Kees!

De oppervlakken die op deze manier een accent hebben gekregen, kunnen onder andere als scheidingswand, (aan de achterzijde gelakte) doucheschermen, kastdeuren of rekkenbodems  gebruikt worden, maar ook als blikvanger in een designobject. Probeer het eens uit. Het is eenvoudiger dan velen denken.

Wie geïnteresseerd is in een glaslak voor industriële verwerkingstoepassingen kan contact met Hesse opnemen. Als specialist beschikt het over de materialen voor een professionele oplossing voor alle lakwerken.    

Tekst: Hesse & Rob Buchholz    Beeld: Hesse
Uitgelichte afbeelding: 
De glaslakken van Hesse kunnen voor een extra accent zorgen. (Beeld: Moyseeva Irena – Fotolia)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.