Platform voor de interieurbouwbranche
Coatings & Verf

Branchebreed meedenken in de houtsector

Rådhus
Viborg Town Hall, Denemarken. Eiken afgewerkt met WOCA High Solid Master Oil.

23 december 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Met een compleet programma aan olie, lak en hard wax levert WOCA conserverings- en afwerkingsproducten voor iedere houtsoort. “Olie is een echte hardloper in ons pakket”, oppert Henk Laverman van WOCA. Hout dat wordt afgewerkt met olie wordt in de loop der tijd alleen maar mooier. Hout leeft en olie voegt daar iets aan toe, hout dat in de olie staat verdient het om mooi te renoveren.”

WOCA Diamond Oil Active.

Laverman heeft het dan over de toepassing van olie op hout in het interieur én exterieur. “We verkopen steeds meer buitenolie. Ons product is water gedragen en makkelijk aan te brengen. De basis is kaal en onbeschermd hout. Zet je dat in de olie dan hoef je daarna nooit meer te schuren. We zien om die reden ook steeds meer olie in projecten toegepast worden. Het geeft een esthetische aanblik en bespaart op onderhoudskosten.”

Diamond Active olie van WOCA is bedoeld voor binnentoepassing en is sneldrogend en niet giftig.

Partijen verbinden

WOCA brengt op projectgebied partijen bij elkaar, bijvoorbeeld een industrieel coatingbedrijf dat met WOCA-producten werkt wordt gekoppeld aan een projectleverancier in de interieurbranche. “We spelen graag een overkoepelende rol en laten nooit los”, aldus Laverman. “We denken graag branche breed mee in de houtsector en gaan voor een lange levensduur en duurzaamheid.”

Henk Laverman: “Hout dat wordt afgewerkt met olie wordt in de loop der tijd alleen maar mooier.”

Naast het aanbieden van top conservering- en afwerking, promoot WOCA ook hout als bouwmateriaal. “Dat doen we door te laten zien hoe duurzaam en makkelijk te conserveren en onderhouden hout nu eigenlijk is, wanneer je onze producten toepast. We willen mensen daar enthousiast voor krijgen. Ook consumenten vinden ons product gemakkelijker dan andere producten. We zien dat aan de verkoopcijfers. Bij ons voeren eenvoud en kwaliteit de boventoon. Het is bij ons een standaard denkwijze.”

Het alternatief in de hoogste kwaliteit

Diamond Active olie van WOCA is bedoeld voor binnentoepassing en is sneldrogend en niet giftig. Laverman: “We hebben het dan over een 1K product, met de kracht van 2K. Een sneldrogende, schone oplossing met maar weinig afval. Diamond Active Oil biedt voldoende bescherming zonder nare toevoegingen. De gebruikers zijn daar zeer enthousiast over.” Ook voor professionals is Diamond Active een mooi toepasbaar product. Het bespaart hen tijd en afval, het resultaat is mooi en je helpt er niet alleen het milieu mee, maar creëert voor jezelf, je medewerkers en de klant ook nog eens een gezonder werkklimaat.”

Hout leeft en olie voegt daar iets aan toe.

De verschillende certificaten die Diamond Active Oil in de wacht heeft gesleept, liegen er niet om. “We zijn onder andere gecertificeerd door het IBR-instituut en daarmee bewezen schoon. Onze Diamond Active Oil kan zonder gevaar gebruikt worden om een blankhouten kinderbedje mee in de olie te zetten. Weet je wat bij veel verwerkers van houtconserveringsmiddelen een dilemma is? Dat schoon werken geld kost en ten koste gaat van de kwaliteit. Daar heb je met WOCA dus geen last van en dat is onze belofte!” Ook de productiefaciliteiten in Scandinavië voldoen aan de zwaarste normen en eisen. “We willen de schoonste, sterkste en kwalitatief hoogwaardigste zijn én blijven. Daarom innoveren we continu om die koploperspositie te kunnen blijven bekleden”, zegt Laverman tot slot.   

WOCA ontwikkelt en test in eigen laboratorium.
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%