Platform voor de interieurbouwbranche
BLOK by Carina op Masterly The Hague met verrassende vazen

BLOK by Carina op Masterly The Hague met verrassende vazen

Ontwerpster Carina Riezebos liet zich voor Masterly The Hague inspireren door een portret van Mary Stuart van Gerard Honthorst. Dit kreeg zij door curator Nicole Uniquole als muze toegewezen. De mondge- blazen vazen in goud, zwart en wit van glas en decoratief HPL-plaatmateriaal bevatten specifiekeelementenuithet17deeeuwse schilderij.

Als ontwerpster is Carina Riezebos het gewend om collecties te maken met nieuwe materialen. Steeds vormt glas de basis en daar voegt ze andere elementen aan toe. Voor de collectie vazen voor Masterly The Hague borduurt ze voort op een gouden exemplaar dat ze eerder dit jaar in Milaan toonde. In het Nederlands paviljoen tijdens de Salone del Mobile trok de presentatie Suger & Spice veel bekijks. De gouden vaas zat ingeklemd in kleurrijk plaatmateriaal van Blok plaatmate- riaal en Abet Laminati. Tijdens Masterly The Hague voegt ze hier een serie zwarte en witte vazen aan toe.

Texturen in HPL en glas

De exemplaren in zwart en wit zijn er in verschillende maten. Ze hebben, net als de gouden vaas, een uitwaaierende kraag. Die hangt als een grote dop over de mond, een uitvergroting van de dop van een Lalique parfumfles. De kraag is gemaakt van bewerkt glas en HPL-materiaal (High Pressure Laminate). Riezebos koos zowel voor het glas als het plaatmateriaal voor verschillende tex- turen en reliëfs. Verwijzingen naar het schil- derij van Honthorst zijn onder meer de ogen die als prints terugkomen op het plaatmate- riaal. De edelstenen uit de jurk van Mary Stu- art, echtgenote van Willem II, zijn vertaald in geslepen glas en verwerkt in de vaas. De kleu- ren wit en donkerrood zijn ook op Honthorsts werk geïnspireerd. Net als het contrast tussen helder en donker, dat de Nederlandse meester ontleende aan Caravaggio. Zo komen Italiaans en Nederlands meesterschap samen.

Grensgebied

Carina Riezebos volgde opleidingen aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven (tegenwoordig Design Acade- my) en aan de Kunstacademie in Arnhem. De laatste jaren werkt ze steeds vaker op het grensgebied van kunst en vormgeving. Sinds 2010 presenteert ze objecten in glas en kris- tal onder de naam Carina. Als art director van House of Hermeta Holland ontwikkelt ze sinds 2015 producten van glas in combina- tie met aluminium. Ook is ze Creative Direc- tor van Blok by Carina bij Blok Plaatmateriaal.

Blok plaatmateriaal

Blok Plaatmateriaal is opgericht in Beverwijk in het jaar 1981 en heeft sinds 2013 een twee- de vestiging in Ede. Het bedrijf is uitgegroeid tot een specialist in het leveren en verwerken van decoratief en constructief plaatmateri- aal. Zij leveren aan de professionele interieur- bouw, project-afbouw en meubelfabrikant. Het assortiment bestaat o.a. uit basisplaten zoals MDF en multiplex. Daarnaast leveren zij HPL van A-merken als Abet Laminati en Formica én fineer van Decospan. Blok Plaat- materiaal streeft naar circulair ondernemen. Met circulair gemelamineerd spaanplaat van Unilin Evola in het assortiment, zetten zij de eerste stap naar een duurzame toekomst.

Masterly The Hague, ‘A ROYAL FESTIVAL’
19 – 22 september 2019
Lange Vijverberg 14_15_16 & Lange Voorhout
44, Museumkwartier Den Haag

www.carinariezebos.com
www.blokplaatmateriaal.nl
www.abetlaminati.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.