Platform voor de interieurbouwbranche
Blok by Carina lanceert innovatieve collectie interieurobjecten

Blok by Carina lanceert innovatieve collectie interieurobjecten

Onder het label Blok by Carina experimenteren ontwerper Carina Riezebos en Blok Plaatmateriaal met HPL fineer, multiplex en MDF. Door plaatmateriaal en glas te verwerken in vazen en lampen ontstaan er prachtige licht- en donkereffecten. Met deze OBSCURE-collectie inspireert Blok by Carina architecten en interieurontwerpers.

Ze hadden er maanden naartoe gewerkt, maar helaas gooide corona roet in het eten. Begin april zouden ontwerper Carina Riezebos en Blok Plaatmateriaal met hun label Blok by Carina de OBSCURE-collectie lanceren op de designweek Salone del Mobile in Milaan. Riezebos: “Aanvankelijk werd de designweek nog verplaatst naar september, maar inmiddels is het uitgesteld tot volgend jaar. Gelukkig hebben we begin dit jaar al een perslancering gehad en kunnen we de collectie in september laten zien op de ETC Design Experience in het ETC Design Center Europe in Culemborg.”

Blok by Carina

Twee jaar geleden ging Riezebos, van huis uit glasontwerper, een samenwerking aan met Blok Plaatmateriaal onder de naam Blok by Carina. Riezebos: “Ik houd ervan om op experimentele wijze te werken met plaatmaterialen. Plaatmateriaal is veel meer dan een onderdeel van een wand of meubel. Dat laten we met Blok by Carina zien door HPL, fineer, multiplex of MDF te combineren met glas en dat in objecten te verwerken. De samenwerking tussen mij en Blok is echt een synergie: ik heb het vakmanschap op het gebied van ontwerpen, Blok beschikt over de kennis, ervaring en specialisten als het gaat om plaatmaterialen en de verwerking daarvan.”

OBSCURE-collectie

Een van de projecten die uit Blok by Carina voortvloeide, is de OBSCURE-collectie. Riezebos: “Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door clair obscur. Dat is een techniek waarbij licht en donker worden ingezet om de werkelijkheid op een andere manier weer te geven en emoties uit te vergroten. Clair obscur wordt met name in de schilderkunst toegepast, denk aan het werk van Caravaggio en Rembrandt. Deze emotionele laag wilde ik ook verwerken in interieurobjecten door licht- en donkereffecten toe te passen in de combinatie van glas en plaatmateriaal.” 

Grens kunst en vormgeving

De OBSCURE-collectie bestaat onder meer uit lampen, vazen en salontafels. Riezebos: “De lampen en vazen vormen een combinatie van glas en decoratieve HPL-platen in ringvormige texturen. Het glas is mondgeblazen door meesterglasblazers in Tsjechië. In het ontwerp zijn witte, roze, zwarte en leemachtige structuren verwerkt. Daarnaast hebben we een aantal kleine salontafels ontworpen en geproduceerd die door hun witte kleur het licht in een ruimte pakken. De OBSCURE-collectie begeeft zich echt op de grens van kunst en toegepaste vormgeving.”

Black fineercollectie

Bij de ontwikkeling van OBSCURE doken Riezebos en Blok ook in de wereld van fineer. Riezebos: “Aanvullend op OBSCURE hebben we een black fineercollectie ontwikkeld die we later dit jaar op de markt brengen. Hiermee laten we zien hoe je black fineer in een interieur kunt combineren met andere kleuren en de objecten van OBSCURE. Fineer is een prachtige en duurzame toplaag die je op verschillende plaatmaterialen kunt toepassen. Doordat fineer een dunne geschaafde laag is, kun je hout op een hele efficiënte manier verwerken.”

Vooral ter inspiratie

De OBSCURE-collectie is niet primair bedoeld voor de verkoop, benadrukt Riezebos. “De vazen en lampen zijn wel te koop via Blok by Carina, maar dat is meer een bijkomstigheid. De collectie is vooral ter inspiratie, we willen graag ontwerpinnovaties aan de buitenwereld laten zien. Ik heb inmiddels al wel wat aanvragen voor producten ontvangen, bijvoorbeeld voor een hotellobby. Het is natuurlijk altijd leuk om te zien dat het enthousiast wordt ontvangen. Hopelijk kunnen we met OBSCURE in Culemborg en volgend jaar in Milaan nog veel meer architecten en ontwerpers inspireren.” 


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.