Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuws

Bij deze tandarts valt je mond vanzelf open. ‘Zeg eens Aaaa…’

Naar de tandarts gaan is voor niemand een hobby. Maar, als je er dan toch heengaat, dan is het fijn als je ontvangen wordt in een warme, gastvrije omgeving. Helaas zijn de meeste tandartspraktijken niet ontworpen met gastvrijheid in gedachten, maar puur op basis van functionaliteit.

Vast zitmeubilair en de tafel door Hardeman gerealiseerd.

Tekst | Jan Mol

Beeld | Hardeman maatwerk voor interieurs

8 juni 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Heel anders gaat het eraan toe in de tandartspraktijken die ontworpen worden door Herman Jacobs Design, interieurarchitect uit Deventer. Hij heeft van het ontwerpen van praktijkruimtes zijn specialisme gemaakt.

De ideeën van Jacobs moeten uiteraard van de tekentafel worden omgezet naar de praktijk. Hardeman maatwerk voor interieurs uit Lunteren is daarvoor de uitgelezen partij. 

Gert Bruinekreeft van Hardeman vertelt: “We hebben met Herman Jacobs Design al meerdere tandartspraktijken mogen maken. De teller staat inmiddels al op 10 praktijken.”

De balie zorgt voor een warme aanblik bij binnenkomst.

De juiste vertaalslag maken

“In de herfst van 2020 hebben we samen met Herman Jacobs Design een mooie praktijk opgeleverd in Hengelo Gelderland. Tandarts Eduard van der Torre had daar het oude pand van de Rabobank gekocht, met het oog op uitbreiding van de praktijk. Vanaf de aankoop heeft hij Herman Jacobs Design ingeschakeld, die twee ideeën op tafel legde. Het mooie van Jacobs is dat hij niet alleen de mogelijkheden van een pand direct doorziet, maar ook nog eens verstand heeft van de actuele wet- en regelgeving. Het eerste ontwerp was zo goed als raak, met een paar kleine aanpassingen werd het definitieve ontwerp op tafel gelegd”, aldus Bruinekreeft.

Het vaste meubilair in de behandelkamers komt van Hardeman.

Daarna volgde voor Hardeman de vertaalslag van ontwerp naar realiteit.

Bruinekreeft: “We kregen de opdracht om voor al het vaste meubilair te zorgen, waaronder de balie, het vaste meubilair in de spreekkamer, in de behandelkamers, in de sterilisatieruimtes en in de kantine. Er is door het hele pand heen gebruik gemaakt van plaatmateriaal met een toplaag van melamine en HPL, met grijs eiken houtdecor. Dat geeft een enorm warme uitstraling. De vaste zitbank in de kantine is in een mix aan kleuren bekleed met Stamskin kunstleder en de tafel in de kantine, die we ook gebouwd hebben, heeft ook de grijs eiken uitstraling en is voorzien van tijdschrift pockets.”

De kantine, de tafel komt van Hardeman.

Harmonie in het interieur

Herman Jacobs Design heeft op een voortreffelijke wijze combinaties van kleuren weten te maken. “Er is gekozen voor een grijs/taupe getinte pvc-vloer, gecombineerd met een betonlook vloer, ook weer van pvc. De overige materialen zijn daarop afgestemd met taupe kleuren en grijs eiken nuances. Het interieur doet warm aan, is in alle opzichten hygiënisch en spreekt jong en oud tot de verbeelding. Voor Hardeman was dit weer een mooie klus, die we met plezier hebben uitgevoerd. Inmiddels hebben we met Herman Jacobs Design een tandartsenpraktijk in Leiderdorp gedaan en binnenkort komt er een praktijk in Driebergen aan. We zijn fantastisch op elkaar ingespeeld en hebben aan een half woord genoeg. Daarbij verdient de samenwerking met projectleider Henk van Beek een extra pluim”, zegt Bruinekreeft tot besluit.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%