Platform voor de interieurbouwbranche
Betrouwbare en duurzame deuren maak je met MDF
(Beeld: ©GM Photography – stock.adobe.com)

Betrouwbare en duurzame deuren maak je met MDF

We maken er vrijwel iedere dag gebruik van en veel van onze spreekwoorden zijn ermee verrijkt. Waar we het over hebben? Deuren, natuurlijk! Van de welbekende open deur tot met de deur in huis vallen; dit bouwkundige element komt overal terug. Tegelijkertijd bestaan er talloze materiaalsoorten waar deuren van worden gemaakt. Eén daarvan is MDF (Medium Density Fibreboard) en die mag niet onopgemerkt blijven.

Van honingraat naar hoge dichtheid

De klassieke binnendeur bestond voor een lange tijd uit hardboard met een kartonnen honingraat aan de binnenkant. Het hardboard wordt meestal gemaakt met behulp van een nat proces. Daar komt dus veel water bij kijken. Daardoor is het productieproces niet echt milieuvriendelijk. Deurfabrikanten kiezen daarom steeds vaker voor duurzame materialen zoals MDF-platen. Deze worden vervaardigd via een droog proces en verbruiken veel minder water.

MEDITE MR MDF is bij uitstek geschikt voor binnendeuren. Niet alleen is dit plaatmateriaal duurzaam vanwege het droge productieproces. De uniforme dichtheid zorgt namelijk voor een eenvoudige bewerking – zowel tijdens als na de fabricage. Ook zijn de platen vochtbestendig verlijmd en CARB2 gecertificeerd. Dat maakt dit type MDF ideaal voor toepassingen in ruimtes met een hogere luchtvochtigheid, denk aan een keuken en een badkamer.

(Beeld: Marc Ward)

Een solide binnenkomer

Buitendeuren hebben na het afhangen vaak flink wat te verduren. Krassen en stoten, bijvoorbeeld tijdens het verhuizen, kunnen de beschermlaag van een buitendeur stuk voor stuk beschadigen. Daarmee wordt een buitendeur sneller blootgesteld aan verschillende invloeden zoals regen of temperatuurverschillen tussen binnen en buiten, met alle gevolgen van dien. Een buitendeur kan uitzetten aan één kant, een plaatselijke zwelling vertonen en zelfs langzaamaan verzwakken.

Dankzij de solide eigenschappen van MEDITE TRICOYA EXTREME hebben de bovenstaande invloeden geen schijn van kans. Deze MDF-plaat, met een garantie van maar liefst 50 jaar, kent praktisch geen uitzetting of krimp. Het betekent dat eventuele laklagen langer meegaan, zelfs wanneer de laklaag ouder wordt en minder flexibel is. Zo ontstaan er dus minder snel kleine scheurtjes die een buitendeur kunnen blootstellen aan het weer. MEDITE TRICOYA EXTREME is volledig formaldehyde vrij verlijmd. 

Altijd dezelfde kwaliteit

Alle houtachtige plaatproducten van MEDITE MDF, onderdeel van MEDITE SMARTPLY, bestaan voornamelijk uit twee soorten naaldhout. Dit zijn de twee soorten die het meest worden aangeplant, geoogst en ingekocht waardoor er een constante kwaliteit over de gehele keten ontstaat. Zodoende blijven ook de prestaties en eigenschappen van alle MEDITE MDF-platen – waaronder MEDITE MR – over de volledige linie gegarandeerd.   

Online inspiratie

Om MDF-enthousiastelingen toegang te bieden tot oneindige creativiteit, lanceert MEDITE MDF een nieuw en digitaal platform: MEDITE makes it real. Fabrikanten, timmerlieden en meubelmakers… iedereen kan nu lid worden van deze online community via www.meditemakesitreal.nl. De eerste 500 inschrijvingen ontvangen daarnaast ook een exclusief welkomstgeschenk! 

In de online community kun je je laten inspireren door projecten van andere leden. Daarnaast kun je hier jouw eigen werk delen. MEDITE makes it real: met onze toonaangevende, geconstrueerde houten panelen breng jij de creativiteit, wij de innovatie. Word vandaag nog lid van de MEDITE-community en deel jouw MDF-projecten!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.