01:29
04-03-2015

Besparen door alles uit één hand te bestellen

Hoe groot is uw restvoorraad materiaal die is overgebleven van verschillende projecten? Liggen er nog stapels restrollen kantenband? Waarschijnlijk wordt het apart in een systeem en in het magazijn bijgehouden? Als er dan eens een restantenrol nodig is, is deze dan onmiddellijk te vinden of is het toch flink zoeken?

Voorraad kost altijd tijd en geld. Soms is het niet te vermijden, vaak toch wel voor een groot deel. Restanten kosten geld: tijd en kosten om bij te houden, te zoeken en te vinden of om af te voeren. Dat kan duurzamer en efficiënter.

Alles uit één hand
Ostermann maakt het mogelijk dat interieurbouwer bijna alle benodigde materialen in één keer te bestellen. “Wij leveren immers bijna alles (behalve plaatmateriaal) waar een meubel van gemaakt wordt of een interieur mee wordt ingericht,” aldus Erik Sambros van Ostermann Nederland. “Natuurlijk gaat het niet alleen om kantenband en lijmen (smeltlijmen voor kantenband), maar ook witte lijmen, spuitlijmen en lijmen voor specifieke toepassingen in bijvoorbeeld de scheepsbouw. Het zelfde geldt voor het volledige programma meubelbeslag van Hettich, maar ook de kant-en-klaar geconfectioneerde lades van ArciTech en Innotec zijn bij ons verkrijgbaar plus schuif- en roldeuren. Dit alles is direct uit voorraad leverbaar en precies in de benodigde hoeveelheden; ook als het gaat om bijvoorbeeld zes scharnieren en 32 meter kantenband. Of om een spoelbak, twee meubelgrepen, vier stelpoten plus een paar rollen plakband.”

Confectie op maat kent volgens Sambros wel een levertijd: van enkele tot maximaal tien dagen. “De interieurbouwer hoeft echter zelf niets af te halen, houdt geen resten kantenband over en hoeft geen voorraad te houden. Zo kan hij met de behaalde tijdswinst – die bijvoorbeeld de confectie van één lade of roldeur op maat oplevert – de uren van zijn vakmensen efficiënter inzetten. En dat bovenop de eenvoudige en snelle manier van inkopen.”

Advies met verstand van zaken
Naast de snelle leveringen op maat, investeert Ostermann vooral ook in haar medewerkers, waarvan een aantal zelf interieurbouwer is geweest. Gerichte opleidingen om productkennis bij te houden en te vergroten, maar vooral ook voor de toepassing van die producten. Praktische oplossingen voor problemen in de dagelijkse praktijk. Verder is de uitgebreide Online Shop natuurlijk een bron van kennis en inspiratie. Deze is 24 uur per dag bereikbaar. Hier zijn ook de bestellingen eenvoudig te plaatsen, wat bovendien een extra korting van 2% oplevert. Klanten die het Proteus systeem gebruiken kunnen zelfs automatisch in de shop bestellen.

De uitwisseling van kennis levert Ostermann tevens nieuwe ideeën op. Deze worden vervolgens omgezet in producten en oplossingen. Zo is er een nieuwe brochure uitgebracht waarin alle technische profielen staan (zoals greeplijsten, kofferprofielen, LED profielen, hoekverbindingsprofielen et cetera.) die op voorraad zijn.

Binnenwerk partners