Platform voor de interieurbouwbranche
Belangrijke schakel tussen ontwerp en realisatie 
Het (kook)eiland in de inspiratiestudio van Mint Interieur.

Belangrijke schakel tussen ontwerp en realisatie 

Sneller, beter en makkelijker werken

“Als je met Topsolid werkt, dan merk je pas hoeveel informatie erachter hangt”, zegt Alwin Gerritsen, werkvoorbereider bij Mint Interieur. “Met dit CAD/CAM-softwarepakket zorgen we dat onze ontwerpen technisch haalbaar zijn en uitgevoerd kunnen worden.”

Ongeveer drie en een half jaar werkt Gerritsen nu bij Mint Interieurbouw. “Ik zag veel mooie projecten op de website en op de social media van het bedrijf, die mij aantrokken. Het gebruik van Topsolid software speelde zeker ook mee in mijn beslissing om hier te gaan werken. Een vorige werkgever gebruikte dit programma namelijk ook en dat beviel mij erg goed.” In de afgelopen jaren is het bedrijf flink gegroeid. “We richten ons voornamelijk op totaalprojecten, zowel voor particuliere als zakelijke klanten. De ene keer komt de klant via een architect bij ons, de andere keer ontwerpen onze eigen interieurontwerpers het complete project zelf.”

Werkvoorbereider Alwin Gerritsen aan de slag.

Elk detail doorgegeven aan CNC

Bij de ontwerpen van Mint Interieur zorgt het bedrijf ervoor dat elke ruimte tot op de millimeter benut wordt. “Ik zie het zo: wij gebruiken Topsolid als de schakel tussen ontwerp en realisatie van interieur. Daar kun je heel ver in gaan, elk schroefgaatje en alle deuvel- of lamello verbindingen worden via Topsolid doorgegeven aan de CNC-machines.”  

Volgens Gerritsen zijn de mogelijkheden met het softwareprogramma enorm. “Wij hebben al veel kennis van het programma, maar ontdekken nog steeds dat dingen sneller, beter en makkelijker kunnen. Je bent niet snel uitgeleerd.” 

Om dit te faciliteren biedt Topsolid ook cursussen aan, en beschikken de gebruikers over een basisboek om het programma onder de knie te krijgen. “Bij ons leren medewerkers vooral in de praktijk, ze beginnen met oefeningen en opdrachten uit het basisboek en gaan daarna samen met meer ervaren werkvoorbereiders aan de slag.”

In het eilandmeubel zit rondwerk, staalwerk, en een stenen blad met kookplaat.

Makkelijk werken met verschillende vormen en materialen

Enthousiast vertelt Gerritsen dat het eiland in de inspiratiestudio van Mint Interieur een mooi voorbeeld is van de mogelijkheden die Topsolid biedt. “Voor ons werkvoorbereiders is het dé uitdaging om een creatief ontwerp te vertalen naar een technisch ontwerp, zodat het ook echt gemaakt kan worden. In dit geval gebruikten we verschillende vormen en materialen. In het eilandmeubel zit rondwerk, staalwerk, en een stenen blad met kookplaat. Dit alles kunnen we voorbereiden in TopSolid zodat onze CNC-machine bijvoorbeeld aan de slag kon met het frezen van de ronde elementen van dit eiland.” 

Het meubel is zo ontworpen dat een elektrakabel vanuit het plafond dóór het meubel richting de kookplaat loopt.

Een ontwerpuitdaging was dat de kookplaat in het eiland voorzien moest worden van stroom. Er was geen aansluiting vanuit de vloer. En wél vanuit het plafond. Daarom is het meubel zo ontworpen dat een elektrakabel vanuit het plafond dóór het meubel richting de kookplaat loopt. “Het was fijn om dit met TopSolid uit te werken tot een gedetailleerd plan waar onze interieurbouwers mee aan slag konden!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.