Platform voor de interieurbouwbranche
‘Bekleden is verleden tijd’: MEISTER presenteert nieuw panelenassortiment
In het assortiment van nieuwe MEISTER-panelen ontstaan harmonische combinatiemogelijkheden – zoals hier fineer naast vilt!

‘Bekleden is verleden tijd’: MEISTER presenteert nieuw panelenassortiment

Die zijn uiteraard ook 100% Made in Germany. Nu breidt MEISTER zijn portfolio uit met talrijke nieuwe producten op gebied van wand- en plafondvormgeving. Daarbij geldt altijd dat functionaliteit met stijlvolle en moderne looks bijeenkomen, want: bekleden is verleden tijd!

Tekst en beeld: MeisterWerke

MeisterPanels. style: geluiddempende akoestiekpanelen met vilt 

Naast een mooi uiterlijk, biedt de nieuwe collectie MeisterPanels. style SP 800 met vilt ook echte meerwaarde. Het akoestiekpaneel absorbeert 35% van het geluid in de ruimte (absorptieklasse D volgens DIN EN 11654) en zorgt zo voor een aangename sfeer, vooral in moderne woonomgevingen waar maar weinig gordijnen en ander textiel te vinden zijn. Om volledig van dit geluiddempende effect te profiteren, volstaat het al een gedeelte van de wand of het plafond van deze panelen te voorzien. 

MeisterPanels. style is beschikbaar in vijf moderne kleuren; voor een perfect totaalplaatje wordt elke kleur aangevuld met een bijpassende viltlijst (hoek-afdeklijst en afdeklijst).  Ook op gebied van duurzaamheid doet de SP 800 het goed. Het oppervlak met veganistisch vilt bestaat uit gerecycled materiaal (100% bij de grijstinten; 50% bij olijf en terrabruin) en kan na gebruik zelf ook weer compleet gerecycled worden.

Ook op gebied van decorpanelen zijn er nieuwe producten, zoals hier het decor “White Vision 4203” met innovatieve 3D-druktechnologie.

De dubbele groef en de drie verschillende breedtes die in elk pakket geleverd worden, maken uiteenlopende montagewijzen mogelijk – van een aantrekkelijk 3D-effect of montage in rijen, tot dakpansgewijs of volledig vlak en gelijkmatig. Het vilten paneel kan dankzij identieke formaten en montagewijze perfect worden gecombineerd met de beproefde en nog altijd in het assortiment aanwezige MeisterPanels nova SP 300. Zo ontstaan bijzonder aantrekkelijke en gevarieerde wand- en plafondoppervlakken. 

MeisterPanels. craft: fineerpanelen met ambachtelijk karakter 

De collectie MeisterPanels. craft EP 500 staat binnen het panelenassortiment van MEISTER voor een authentieke en individuele wand- en plafondvormgeving met echt houtfineer. Er ontstaat een stoer, ambachtelijk karakter dankzij twee sprekende, bijzonder diep gedrukte structuren (‘Industrial Wood’ en ‘Vintage’). De panelen hebben een handzaam formaat van 700 x 160 mm en kunnen zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Zo zijn ze geschikt voor een klein oppervlak als highlight, maar ook voor een complete wand of plafond. 

Het nieuwe akoestiekpaneel met vilt is uitermate geschikt om de akoestiek met name in moderne woningen te verbeteren.

Door het compacte formaat kunnen de afzonderlijke panelen niet alleen gemakkelijk worden behandeld, maar brengen ze ook een rijk kleurenspel en daarmee veel afwisseling in de ruimte. MeisterPanels. craft kan op houten latten of op metalen montageprofielen worden gemonteerd. Dat gaat bijzonder gemakkelijk met een nietpistool (uitsluitend aan de wand). Er zijn zes oppervlakken verkrijgbaar, waarvan vijf met een finish van natuurolie maar ook een variant van ruw hout die geheel individueel behandeld kan worden om hem perfect aan de persoonlijke woonstijl aan te passen. Nieuwe smalle fineerlijsten zorgen voor een perfecte afwerking. 

Decorpanelen: antischimmelwerking en talloze nieuwe decors

Voor de decorpanelen stonden vooral een nieuwe structurering en vereenvoudiging centraal. MeisterPanels. terra – het paneel voor vochtige ruimtes met bewezen antischimmelwerking – beschikt nu over gelijke decors voor de beide collecties DP 250 (25 cm breedte) en DP 200 (20 cm breedte). 

De twee collecties met systeempanelen, SP 800 (vilt) en SP 300, kunnen direct gecombineerd worden geplaatst – bijvoorbeeld met aantrekkelijk 3D-effect.

Zes nieuwe en moderne decors vergezellen de bestseller – waaronder als highlight ‘White Vision’ met innovatieve 3D-druktechnologie: een gelijkmatig oppervlak dat toch de indruk wekt over een golvende structuur te beschikken.
Ook de technische voordelen van de collectie blijven overtuigen. Het samenspel van Terragen-dragerplaat en Terracell-oppervlak zorgt voor een antischimmelwerking en maakt het paneel geschikt voor vochtige ruimtes. Het MDF-dragermateriaal ‘Terragen’ werd exclusief voor MEISTER ontwikkeld. Het heeft een bijzonder lage uitstoot en vanwege het speciale bindmiddel is het nagenoeg formaldehyde-vrij – een groot pluspunt als het gaat om duurzaamheid en woongezondheid. Daarom zijn de decorpanelen MeisterPanels. terra voorzien van De Blauwe Engel. Dit keurmerk is vanaf nu ook te vinden op onze tweede collectie decorpanelen, MeisterPanels. bocado.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.