Platform voor de interieurbouwbranche
Badkamer ventilator

Badkamer ventilator

Als er één plek is waar schimmel veel voorkomt is het wel de badkamer. De badkamer is namelijk één van de meest vochtige plekken in het huis en dus de broedplaats voor schimmels. Je kunt het voorkomen door goed te ventileren.

Ventilatie

De manier om schimmel te bestrijden en te voorkomen is ventilatie. Probeer de badkamer zo droog mogelijk te houden want in droge ruimtes groeit geen schimmel. Nu is een badkamer natuurlijk nooit geheel droog, maar wil je schimmel voorkomen dan is ventileren een must. Bij voorkeur heb je een raam in de badkamer die je tijdens of na het douchen openzet. Heb je geen raam dan is mechanische ventilatie de oplossing. Als je dit in je badkamer installeert, wordt vochtige lucht naar buiten afgevoerd. Dit kan met een badkamerventilator of een centraal ventilatiesysteem.

Ventilator

Wil je de badkamer snel, goedkoop en efficiënt verluchten, dan is de badkamer ventilator een prima keuze. Deze kunnen zowel handmatig als automatisch gestuurd worden. Denk hierbij aan een ventilator met vochtsensor, tijdklok of bewegingssensor. Qua model heb je keuze uit 3 uitvoeringen.

Uitvoeringen

Opbouwventilatoren zijn goedkoop en makkelijk te installeren. Je hebt enkel stroom nodig en een opening naar buiten via het dak of de muur. Opbouwventilatoren kunnen volledig automatisch werken wanneer je kiest voor een model met vochtsensor of bewegingssensor. Buisventilator zijn goed geschikt voor kleine badkamers. De ventilator wordt in de afvoerbuis zelf geplaatst. Kanaalventilatoren kunnen tussen twee afvoerbuizen geplaatst worden. Dit is geschikt voor langere kanaalafstanden. Ze zijn niet zichtbaar en het geluid is beperkt, omdat de ventilator op een andere plek is gemonteerd.

Heb je al schimmel in je badkamer? Je kunt het gemakkelijk verwijderen met een bleekwateroplossing. Meng 25 ml bleek op één liter water en giet dit in een plantenspuit. Spuit de schimmelvlekken in en laat een paar uur intrekken. Als de vlekken weg zijn, spoel je het weg met water.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.