Platform voor de interieurbouwbranche
Automatisering het antwoord op alle uitdagingen?
Anouk van Stipriaan – Adviseur duurzame inzetbaarheid CBM

Automatisering het antwoord op alle uitdagingen?

Kennissessie Automatisering bij De Groot

Inmiddels zijn we al bekend met de kleinschalige kennissessies van De Groot Bewerkingsmachines. Een product van de afgelopen corona-periode en, zo blijkt, een schot in de roos. Ook op de Kennissessie Automatisering voor Plaatbewerking is duidelijk hoe groot de behoefte is aan kennis delen, discussiëren en ervaringen uitwisselen. Door de middag heen zijn twee duidelijke rode draden te onderscheiden: effectiever werken en personeel.

Arjan Hannewijk – Productspecialist CNC

Effectiever en efficiënter werken

Tijdens het welkomstwoord legt Martijn de Groot heel duidelijk uit waar het vanmiddag om gaat: ‘Hoe kun je meer uit jouw bestaande machinepark halen?’ Automatisering gaat niet zozeer over gehele geautomatiseerde lijnen, maar is veel meer een continu proces van optimalisatie.

Tijdens de eerste presentatie vertelt Automation Trainee Luuk Teurlinx hoe je met softwarekoppelingen en het gebruik van macro’s kan zorgen dat je meer inzicht krijgt en geen werkzaamheden meer dubbel hoeft te doen.
Bas Boerboom van de Boerboom Hout Groep heeft procesoptimalisatie één van de belangrijkste pijlers binnen zijn bedrijf gemaakt. Hij laat ons zien hoe je hiermee start en aan de hand van inspirerende voorbeelden legt hij uit hoe je  ervoor zorgt dat het een succes wordt.

Arjan Hannewijk vertelt vanuit zijn rol als productspecialist CNC wat de machines bij kunnen dragen aan een efficiënter proces. Zo laat hij ons de laatste ontwikkelingen zien op het gebied van beladen en ontdekken we dat dit niet alleen voor grote interieurbouwers is weggelegd.

Personeel

Tijdens de middag blijkt maar weer eens hoe groot de uitdaging op het gebied van personeel is. Wanneer Anouk van Stipriaan van het CBM dit onderwerp aansnijdt, komen al snel de reacties los. De medewerker van de toekomst heeft hele andere vaardigheden dan een huidige werknemer. Wanneer we nu al gaan zoeken naar deze kwaliteiten in bestaande en nieuwe werknemers, zijn we goed voorbereid op de toekomst.

Ook automatisering kan helpen met het motiveren van de werknemers van de toekomst. Door repeterende (en daardoor vaak saaie) handelingen te automatiseren, wordt het werk veel leuker en zal de tevredenheid onder werknemers stijgen.

Luuk Teurlinx – Automation Trainee

Vaker Automatisering-sessies

Aan het eind van de middag is duidelijk dat er behoefte is aan middagen als deze. Het team van De Groot belooft dan ook dat er snel een vervolg komt. Meer informatie hierover wordt gedeeld op de website en LinkedIn-pagina van De Groot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.