Platform voor de interieurbouwbranche
Automatisering met groot voordeel voor de klant

Automatisering met groot voordeel voor de klant

Digitalisering heeft onze arbeidswereld al jaren snel veranderd. HOLZ-HER heeft zich van meet af aan niet alleen gericht op het verhogen van de efficiëntie voor de klant als vanzelfsprekendheid, maar ook op een hoge transparantie van de productieprocessen en een bijzonder eenvoudige bediening van de nieuwe toepassingen. 

‘Plug and play’ staat aan de top van de specificaties voor alle nieuwe ontwikkelingen. HOLZ-HER zal haar oplossingen en producten presenteren met live demonstraties op LIGNA 2019 om te bewijzen dat dit mogelijk is.

Automatisering Pro
De volgende grote stap in de geautomatiseerde productie bij HOLZ-HER heet Automation Pro. Het concept is de logische voortzetting van de innovatieve NEXTEC-oplossingen en verbindt het gehele productieproces van het STORE-MASTER-systeem voor paneelopberging tot en met het afgewerkte meubilair in het gehele machinepark van HOLZ-HER, ook in grote interieurbouwondernemingen en in de industriële productie. 

Onze eigen vooraf geïnstalleerde oplossing bepaalt de productieroute. Het HOLZ-HER Magazijn heeft hier een belangrijke functie. Daar worden de vrijgekomen orders doorgegeven, beheerd en de verwerking wordt naar de benodigde HOLZ-HER machines zoals zagen, nesting- of kantenbandmachines gedistribueerd. Nieuwe HOLZ-HER machines kunnen natuurlijk ook geïntegreerd worden.

NEXTEC 4.0
Met NEXTEC 4.0 heeft HOLZ-HER de NEXTEC workshop van de toekomst nog een stap verder gebracht. De nieuwe NEXTEC 4.0 Office-softwaremodule maakt deel uit van de standaarduitrusting van de Push, Automatic en Lift Edition machineversies. Dit betekent voor de klant dat zowel de software en database voor de productiecontrole als de CabinetSelect software al voorgeïnstalleerd zijn. Een ander onderdeel van het pakket is het HOLZ-HER Warehouse voor het beheer van orders direct aan de machine of op kantoor. De integratie in het bedrijfsnetwerk van de klant kan eenvoudig worden beheerd. Op verzoek maakt een extra module de interfaceverbinding met de HOLZ-HER kant­aanlijmmachines mogelijk.

HOLZ-HER
De nieuwe intelligente besturing maakt een nóg intuïtievere aanpassing van alle frees- en schraapbewerkingen mogelijk. 

EVOLUTION serie
Een efficiënte productie is nauwelijks denkbaar zonder CNC-bewerkingscentrum, zelfs in kleinere interieurbouwbedrijven. Zelfs in de kleinste ruimtes is hiervoor ruimte: de EVOLUTION-serie van HOLZ-HER biedt volledige verticale bewerking in een compact formaat. De bewerkingsmogelijkheden van de verticale CNC-bewerkingscentra van de EVOLUTION-serie zijn bijna onbeperkt. 

Zelfs met de nieuwe EVOLUTION 7402 4mat kunt u profiteren van vierzijdig formatteren. De standaardversie van deze CNC machine is al uitgerust met een krachtige 5,6 kW spindel, complete boorkop en groefzaag. De EVOLUTION 7405 4mat kan nog meer doen met de geïntegreerde 6-voudige gereedschapswisselaar: bijvoorbeeld frezen, graveren, profileren en meubelconnectoren als click, lamello’s e.d.

TECTRA 6120
De HOLZ-HER TECTRA 6120 opdeelzaagzaag past met zijn nieuwe verschijning in donkergrijs perfect bij het design van de HOLZ-HER machines. Hij biedt maximale prestaties en kwaliteit voor een perfecte plaatindeling. De standaard elektrische afstelling van de 2,2 kW voorritszaag bespaart enorm veel tijd en biedt een nauwkeurige afstelling van het zaagblad. Een automatisch groefsysteem is ook standaard. De TECTRA-varianten variëren van de versies voor handmatig laden Classic of Power, via de liftversie met heftafel tot de Dynamic, die via het STORE-MASTER-platenmagazijn wordt bediend. 

RETOURSYSTEEM 5920
Ook in kleinere werkplaatsen wordt automatisering steeds belangrijker om concurrerend en winstgevend te blijven. De RETURN-MASTER is een onderdeel voor geautomatiseerde kantverlijming, of het nu gaat om serieproductie of batchgrootte 1. Het retoursysteem van HOLZ-HER maakt een efficiënte eenmansbediening mogelijk voor meer productiviteit en maximale flexibiliteit. De RETURN-MASTER 5920 is daarmee de perfecte aanvulling voor alle HOLZ-HER kantenaanlijmmachines.

HOLZ-HER
Ook in kleinere werkplaatsen wordt automatisering steeds belangrijker om concurrerend en winstgevend te blijven. 

LUMINA
De kantenaanlijmmachines van de LUMINA serie staan voor een perfecte nul-verbindingstechniek met laserranden en PU. De LUMINA 1596 4.0 Edition overtuigt met nog meer hoogtepunten. De NC-servo-assen van de nieuwste generatie zorgen voor een zeer snelle omschakeling naar verschillende toepassingen en garanderen een hoge herhalingsnauwkeurigheid, precisie en een lange levensduur. 

Een ander toponderwerp voor efficiënt kantenaanlijmen is dat op de kantenbandmachine verschillende bewerkingen tegelijkertijd kunnen worden uitgevoerd. Zo kan bijvoorbeeld de hoekkopieereenheid intelligent worden ingeschakeld zonder dat de machine leeg gedraaid hoeft te worden voor het installatieproces.  

De nieuwe intelligente besturing maakt een nog intuïtievere aanpassing van alle frees- en schraapbewerkingen mogelijk. De operator kan op elk moment visueel zien welke correcties in welke richting worden uitgevoerd. De bij de besturing ingevoerde waarden voor horizontale en verticale gereedschapsinvoer worden op de achtergrond automatisch omgezet naar de werkelijke aswaarden en kunnen op elk moment met herhalingsnauwkeurigheid worden opgeroepen. Testwerkstukken behoren daarmee bijna tot het verleden.

Tekst en Beeld: Molendijk
Uitgelichte afbeelding: 
Een efficiënte productie is nauwelijks denkbaar zonder CNC-bewerkingscentrum.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.