Platform voor de interieurbouwbranche
Plaatmateriaal

Antifingerprint technologie maakt matte materialen aantrekkelijker

Ultramatte kleuren en oppervlakken zijn helemaal in.

TRI-BVK_Senosan-TopMatt-project-uitgevoerd-door-Eronda_2
©Triplaco-Beveka. Ontwerp van Hendrik van Thielen

Beeld | Triplaco-Beveka, Eronda

13 april 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Maar, wie mat zegt, zegt dikwijls in één adem ook vervelende vetvlekken en de daarmee gepaard gaande hardnekkige vingerafdrukken.Gepatenteerde antifingerprint technologieën maken definitief komaf met deze vervelende eigenschappen van extra matte materialen en zorgen ervoor dat er nauwelijks vingerafdrukken worden achtergelaten op matte oppervlakken.

Polaris, het onderhoudsvriendelijke antifingerprintgamma van Abet Laminati

Ook het Italiaanse Abet Laminati, waarvan het Harelbeekse bedrijf Triplaco-Beveka exclusief invoerder is, verwerkt deze antifingerprint toplaag op haar laminaten binnen het Polaris-gamma. De producten binnen deze collectie zijn extra mat, voelen fluweelzacht en warm aan, bieden uitzonderlijke kwaliteiten aan op het vlak van stoot- en krasvastheid en vereisen net door deze antifingerprinteigenschappen nauwelijks onderhoud.

©Triplaco-BevekaDeze aparte combinatie van extra mat, duurzaam en fluweelzacht geeft Polaris een strakke look die perfect geschikt is voor ultramoderne ontwerpen met een unieke en aangename zintuiglijke ervaring.

©Eronda

Waaier aan mogelijkheden

Het fijne van deze Polaris collectie is dat alle 10 decoren zowel als standaard laminaatvellen (0,9mm,  1 mm en 1,2mm) te verkrijgen zijn waarbij kan gekozen worden voor een verlijming op een kernmateriaal naar keuze (spaan, MDF, multiplex, blok- of composietplaat) als ook in een massieve laminaatuitvoering verkrijgbaar zijn (diktes van 8, 10,12 en 14mm).
Een bijkomende troef van het Polaris-gamma is de waaier aan afmetingen: met een keuze tussen 4 mogelijke afmetingen kan Polaris zeer breed ingezet worden voor tal van toepassingen.

Geschikt voor zorgsector

In woonzorgcentrum Ceres in Lauwe bijvoorbeeld werd net omwille van deze antifingerprinteigenschappen en het makkelijke onderhoud er van heel bewust gekozen voor een uitvoering in witte Polaris. Een besparing in onderhoudskosten en -tijd!

Ultramatte acryllaminaten met uitmuntende antifingerprinteigenschappen

Wie meer fan is van een matte afwerking met acryl kan terecht binnen het TopMatt AM1800 gamma van het Oostenrijkse Senosan. De antifingerprint toplaag die Senosan toepast op zijn ultramat gamma werd onlangs immers naar een nóg hoger niveau getild en wordt kwalitatief door geen enkele andere fabrikant van antifingerproducten geëvenaard! Dit gamma gooit bovendien ook hoge ogen op het vlak van krasvastheid en chemische resistentie en de zijdezachte ‘silky’ touch tot slot, maakt deze acryllaminaat helemaal af.

Thomas More hogeschool ©Triplaco-Beveka

Het resultaat is een ultramat gelakte acryllaminaat dat door Triplaco-Beveka vakkundig op een MDF-kern verlijmd wordt voor een glad en strak resultaat. Het TopMatt gamma van Senosan vormt hierdoor een perfect basismateriaal voor tal van toepassingen binnen de meubel-, keuken- en badkamersector, maar kan omwille van de chemische resistentie ook probleemloos ingezet worden voor labotoepassingen.

Geslaagde combinaties met rustiek hout

Beide productlijnen, zowel Polaris als Senosan, laten zich bovendien heel goed combineren met massief houten interieurelementen.
Dat bewijst het interieur van Stadsbistro Salto in Lier: hier koos ontwerper Hendrik van Thielen voor een combinatie van rustiek hout met subtiele accenten in strakke zwarte Polaris. Een geslaagde combo die tegelijk rust en elegantie uitstraalt!       

Het volledige gamma Polaris (10 decoren) en Senosan (9 kleuren) is exclusief verkrijgbaar bij Triplaco-Beveka.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%