Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuws

Antibacterieel, duurzaam en brandvertragend. Een lak die binnen 24 uur alle bacteriën en virussen doodt!

Hellenikon-Exhibition-Center-Elleniko
The Ellinikon Experience Center (waar veel mensen samenkomen), een spuitwerk ‘boot’ uitgevoerd met een totaal PCG Laksysteem. (Beeld: Moos Interieurspuiterij).

Tekst | Eva van Ooijen

Beeld | Plantag Coatings Groep

4 juli 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Met een vooruitziende blik creëerde Plantag Coatings Groep (PCG) ruim vier jaar geleden een uniek laksysteem: SanilaQ. Deze antimicrobiële lak is uitermate geschikt voor de toepassing in openbare ruimtes waar veel mensen samenkomen. Met de behandeling van een (top)laag SanilaQ voorzie je alle interieurelementen van een anti- bacteriële laag. Onder deze laag is elk gewenst laksysteem, kleur of materiaal toe te passen.

Hoe dan?

Door toevoeging van kopersulfaat is de lak door ionisatie in staat om binnen 24 uur alle bacteriën en virussen te doden. De afbraak begint direct en blijft werkzaam. Met het uitsluiten van biociden en zware metalen is de lak bovendien omgevingsvriendelijk en duurzaam. SanilaQ is verkrijgbaar in diverse glansgraden en verpakkingen.

Trendsetter op het gebied van kleur en veiligheid

Managementassistente PCG Laure Tomatala: “We willen graag de eerste zijn op het gebied van trends qua kleur maar ook willen we anticiperen op de markt. Daarnaast zijn we altijd bezig met het creëren van een veilige omgeving voor zowel de productiewerker als de eindgebruiker. Door Covid-19 wordt de markt zich steeds meer bewust van virussen en de verspreiding daarvan. SanilaQ is dan de perfecte afwerking.”

Auke Sietsema, operationeel manager PCG vult aan: “Met dit unieke systeem kies je voor kwaliteit en veiligheid. De lak is antibacterieel, brandvertragend en voorzien van een ISO- en IMO certificaat dus ook geschikt voor toepassing in de jachtbouw. Hiermee seal je als het ware het interieur met een antibacteriële laag.”

De vele toepassingen van SanilaQ

Mensen zijn meer dan ooit bezig met hygiëne, ook binnen de meubel- en interieurbouw. Met het toepassen van een antimicrobiële toplaag SanilaQ verlaag je de kans op verspreiding van bacteriën in ruimtes waar veel mensen samenkomen. Denk daarbij aan scholen, kinderdagverblijven, restaurants, hotels of zorginstellingen. Maar ook aan de meubelindustrie, standbouw (beurzen) en jachtbouw. 

De lak wordt op dezelfde wijze toegepast als ieder conventioneel laksysteem. Hiermee voeg je niet alleen een beschermende laag toe aan het interieur maar bescherm je ook de omgeving. 

Wil je meer weten over SanilaQ, andere laksystemen of de verwerking daarvan? Bekijk alles op www.plantag.nl of breng op 1 november t/m 4 november 2022 een bezoek aan HoutPro+, Hal 5, stand 5221. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht