Platform voor de interieurbouwbranche
Anker Stuy geeft keukens extra glans

Anker Stuy geeft keukens extra glans

Waterink Keukens maakt net als veel andere bedrijven in de Nederlandse maakindustrie gebruik van de lakken van Anker Stuy Verven via de Dealer Habeco BV. In hun spuiterij in Hardenberg worden dagelijks keukens bewerkt met hoogwaardige grondlakken, beitsen en kleurlakken.

Door heel Nederland en België werken schilders, interieurbouwers, meubelmakers en spuiterijen met de hoogwaardige laksoorten van Anker Stuy Verven. De verf- en lakproducent uit het Friese Terwispel zorgt er alweer bijna 125 jaar voor dat meubels, interieurs en keukens kunnen worden voorzien van stevige grondlakken en fraaie afwerkingen. 

Waterink Keukens

Een van de bedrijven die veelvuldig gebruikmaakt van de producten van Anker Stuy, is Waterink Keukens uit Hardenberg. Waterink Keukens is specialist in handgemaakte keukens en heeft een breed assortiment aan standaard keukens. Daarnaast neemt de keukenmakerij keukens onder handen voor een grondige renovatie. Habeco BV verzorgt de service en ondersteuning als Anker Stuy Select Dealer bij Waterink Keukens.

Lakken Anker Stuy

Stefan Willems werkt in de spuiterij van Waterink Keukens en maakt al zo’n vier jaar naar volle tevredenheid gebruik van de producten van Anker Stuy. “We gebruiken allerlei soorten lakken, zoals blanke lakken, beits, kleurlakken in de meest uiteenlopende kleuren via het kleurmengsysteem van Anker Stuy. Als grondlak gebruiken we vaak HD Cryl Compakt Vuller en voor de kleurlak vaak HD Pur Color. We gebruiken de lakken voornamelijk bij keukenrenovaties, bijvoorbeeld wanneer een keuken beschadigd is, maar ook als iemand gewoon een nieuw kleurtje wil. We halen de folie van de deurtjes en bouwen het gehele laksysteem van vooraf aan op.”

Matte effecten

Willems kan met de verschillende basisverven van Anker Stuy de keukens en meubels voorzien van verschillende effecten. “De standaard zijdematte lak geeft bijvoorbeeld een mooi strak mat effect. Daarnaast werken we regelmatig met de Nextura. Een uitermate krasvaste lak met een natuurmatte uitstraling. Nextura heeft een snelle doorharding, een hoge dekkracht en is bovendien zeer goed bestand tegen chemicaliën. Tevens heeft de lak een fijn korreltje dat erg populair is voor keukens.” 

Eenvoudige toepassing

Het fijne van de producten van Anker Stuy is volgens Willems dat ze eenvoudig toe te passen zijn. “Eén verharder en verdunner voor alle producten, de kans op verkeerd mengen is dan nagenoeg nihil. Zeer gebruiksvriendelijk dus. Met slechts 16 kleurpasta’s kan een matte lak, een zijdemat, zijdeglans en hoogglans kleurlak zelf worden gemengd. Tevens kunnen er Metallics en dus de Nextura via dit systeem op kleur worden gemaakt.”

Goede dekkracht

Naast het gebruiksgemak, zorgen de lakken ook voor een goede dekkracht, vervolgt Willems. “De lakken geven in de praktijk een prima resultaat met een heel mooi vloeigedrag. Door de hoge vulkracht van de Grondlak zijn ook de randen mooi strak. De kleurlak geeft een prima verspanning waardoor een mooi strak resultaat ontstaat. Bij andere lakken komt het nog wel eens voor dat er veel spuitnevel neerslaat op de onder- of zijkant en zichtbaar blijft in het eindresultaat. De lakken van Anker Stuy vloeien heel mooi uit en dat scheelt heel veel nabewerking. Al met al zijn de lakken van Anker Stuy heel fijn om mee te werken en zorgen ze voor een prachtig resultaat, waar onze klanten uiterst tevreden mee zijn.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.