Platform voor de interieurbouwbranche
Ambachtelijk geproduceerde verfsystemen uit IJmuiden
Medewerker Ruud bij de productie van vloerlak.

Ambachtelijk geproduceerde verfsystemen uit IJmuiden

Af en toe worden we verrast door producten die niet alleen goed zijn, maar die ook een verhaal te vertellen hebben. Dat overkwam ons toen we Toon van Westerhoven, mede-eigenaar van RIGO Verffabriek uit IJmuiden, mochten interviewen. Toon is met zijn broer Machiel sinds 2014 eigenaar van RIGO Verffabriek en vertelt vol verve over hun bijzondere werkwijze.

Krachtige mensen maken in een fijne omgeving

“We willen krachtige mensen maken in een fijne omgeving. Onze verf moet worden ingezet om een omgeving mooier te maken. Verf moet een plaats creëren waar mensen zich fijn voelen. Zo willen wij ook als werkgever zijn. Onze medewerkers moeten het fijn hebben en in hun kracht staan. Ons productieproces is daar een middel voor”, legt Toon uit. “Het mooie is dat we ook de grondstoffen helemaal in eigen hand hebben. Wij kiezen ervoor om zo lokaal mogelijk in te kopen. Zo hebben we samenwerkingsverbanden met boeren in de directe omgeving, die voor ons het vlas verbouwen, waaruit wij onze lijnolie winnen. Lijnolie is het natuurlijke bindmiddel voor onze verfsystemen, net als vroeger. De vlasoogst brengen we naar de Zaanse Schans, waar met behulp van een oude windmolen de olie uit het vlas gewonnen wordt. Duurzaam? Absoluut, echter het plezier in het samenwerken in de lokale keten vinden we net zo belangrijk”, aldus Toon. “Zo geven we ons product de juiste energie mee. Dat voel je.”

Medewerker Patrick bij de productie van muurverf.

De doelgroep herkent de waarde van het product

RIGO Verffabriek maakt meesterlijk goede lijnolieverf, die in alle opzichten eerlijk is. “We willen bovenal met mensen werken. Automatisering is voor ons alleen interessant als dit niet ten koste gaat van arbeid. We creëren liever werk dan dat we dat ontnemen. Dat kan prima, als je maar klanten hebt die de waarde van het product herkennen. Die klanten hebben wij gelukkig.”

SKYLT Original is het paradepaardje

Naast TOPLIN Lijnolie Standverf is RIGO Verffabriek tevens de uitvinder en producent van SKYLT Original onzichtbare lak. SKYLT Original is nog altijd het paradepaardje van RIGO. Het is een onzichtbare (parket)lak, speciaal bedoeld om het onbehandelde uiterlijk van ondergronden te behouden. Samen met de STEP 1k en -2K Parketlakken is er in elke glansgraad een blanke lak te vinden al dan niet in combinatie met een aankleuring van de ondergrond.

De toevoeging van de SKYLT Overlakbare Kleurolie 2K is volgens RIGO eigenlijk het ‘ei van Columbus’. “Veel mensen zochten naar de uitstraling van olie, maar de bescherming van lak, en dat is de unieke combinatie die we met SKYLT Original en de SKYLT Overlakbare Kleurolie 2K bieden.” 

Er is inmiddels een complete range van SKYLT producten beschikbaar, waaronder een Sealer voor beton. Deze Sealer maakt het mogelijk om daarna met SKYLT af te lakken. “SKYLT laat het materiaal eruitzien alsof het onbehandeld is.” Het product is ontstaan door vraag van vanuit de markt en dat kenmerkt RIGO. 

Bamboe trap in SKYLT Original bij het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep. Uitgevoerd door Trotse Vloeren.

Maximale ondersteuning

RIGO verfsystemen zijn populair bij restaurateurs van monumentaal erfgoed. Voorschrijvers krijgen dan ook alle hulp uit IJmuiden: “Zij kunnen rechtstreeks contact met ons opnemen. Wij maken een technisch bestek, bepalen de status van de te schilderen ondergrond en doen kleur historisch onderzoek. Daar rolt een bestek uit met een gedegen advies, waarop schilders hun offerte kunnen baseren. Zij kunnen de geadviseerde producten bij ons inkopen”, legt Toon uit. 

“Ik heb het mooiste werk dat er is. Ik mag met fijne mensen om me heen verf maken en dat doen we met hart en ziel. Puur en natuurlijk, voor een mooiere wereld!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.