Platform voor de interieurbouwbranche
Altijd weer op zoek naar verbeteringen

Altijd weer op zoek naar verbeteringen

Bijlard International staat sinds 1956 bekend als een echte producent van hoogwaardige lijmen en kitten. Producten die zij levert aan de eindverbruiker en de (tussen)handel. De lijmproducent is al sinds jaar en dag sterk vertegenwoordigd in vele industrieën en maakt sinds zeven jaar een sterke opmars in onder andere de parketbranche. Dit doet Bijlard met een compleet assortiment vloerlijmen en aanverwante artikelen.

Vaak wordt de vraag gesteld of producten nog beter kunnen worden gemaakt  “Daar is eigenlijk geen twijfel over”, aldus directeur Peter Bijlard. “De kwaliteit van de producten is al hoog, maar op ons laboratorium en bij de productie wordt gestreefd om deze nog verder te verbeteren. Door testen, onderzoeken en uiteindelijk toepassen krijgt de eindverbruiker een kwalitatief hoogwaardiger product.”

Het revolutionaire alternatief voor de PU-lijm.

De vraag vanuit de markt is eigenlijk simpel; het moet groener en duurzamer, zonder kwaliteitsverlies. Bijlard: “Uniek is de input van onze klanten. Dat is misschien nog wel de belangrijkste bijdrage. Uiteindelijk weten zij veel beter dan wij, hoe en waar de lijmen worden toegepast en hoe de verwerkbaarheid van onze producten in de praktijk is. Zij zoeken mee naar verbeteringen en mogelijkheden.”

Dat die onophoudelijke zoektocht zijn vruchten afwerpt, was te zien op de recente editie van Interieur Collectie Dagen 2019 in Gorinchem. Van 15 t/m 17 september was Bijlard op deze vloerenbeurs aanwezig. Er werden tijdens deze beurs drie nieuwe producten gepresenteerd: de MS-2K FLOOR, de Sqraper® A3 en PVC-lijm FLOOR.

Allereerst de MS2K FLOOR; het revolutionaire alternatief voor de PU-lijm. “Wij hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk is er een groen en duurzaam alternatief voor de Polyurethaanlijm (PU-2K). De MS 2K FLOOR is een, in samenwerking met onze afnemers ontwikkelde, milieuvriendelijke 2-componenten parketlijm die na twee uur volledig belastbaar is. De unieke formule zorgt ervoor dat doorzweten van weekmakers in het hout wordt voorkomen. Tevens is dit product geschikt om hoogteverschillen tussen het hout en de ondervloer tot 100% op te vangen. Niet alleen is de lijm veel sneller droog, maar uit onderzoek blijkt dat de vernetting nog beter is, waardoor de lijm twee keer zo sterk wordt. PU-lijmen zijn vanwege in de lijm aanwezige isocyanaten niet goed voor mens en milieu. Dus wil je duurzaam, kies dan MS2K.”

Deze emmer kan men tot de laagste druppel leegmaken.

 Als tweede nieuwe product werd de PVC-lijm FLOOR aan de branche voorgesteld. Door de vele vragen vanuit de markt maar ook door de populariteit van PVC als vloerbedekking kon het toevoegen van deze lijm aan het assortiment niet uitblijven. “Dit is een product dat net weer even anders is. De lijm met extreem hoge tack, is wit als deze wordt opgezet en droogt na 20 tot 40 minuten transparant op. Het is dus eenvoudig te zien wanneer de stroken aangebracht kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat wij met deze lijm niet alleen voldoen aan de vraag vanuit de parketbranche; we kunnen tevens met dit product de woninginrichters bedienen.”

Ook nieuw is de Bijlard Sqraper A3®. Speciaal ontworpen voor de nieuwe PVC-lijm FLOOR maar ook uitermate geschikt voor het opbrengen van contactlijmen. Door zijn unieke ontwerp maakt is het mogelijk iedere emmer tot de laagste druppel leeg te maken.

 Bijlard International zal van 10 tot 13 januari 2020 deelnemen aan Domotex Hannover. Het bedrijf is te vinden in hal 13, stand F12.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.