Platform voor de interieurbouwbranche
Alternatief voor massief hout zorgt voor een optimaal resultaat
In het ontwerp voor de wanden van het grote nieuwe kantoorpand in Amsterdam is door de architect een aantal gefineerde wanden voorzien van verticaal regelwerk. @finitouchinterieurbouw | @powerhousecompany | @jvphoto_john_valster

Alternatief voor massief hout zorgt voor een optimaal resultaat

Tekst: Jan Mol   Beeld: John Valster / ©JVPhoto

Binnen het ontwerp van architect Powerhouse Company was op de gefineerde wanden een houten regelwerk opgenomen. Tijdens de voorbesprekingen bleek al snel dat, vanwege het repeterend effect en de hoogte van sommige wanden, regelwerk uit massief hout wel eens een ongewenst effect kon opleveren, namelijk kromtrekken.

De oplossing werd door Finitouch gevonden bij Wiggers, een belangrijke speler in de wereld van interieurafwerking. Michel van Essen, salesmanager bij Wiggers, is aan het woord. “De interieurbouw en projectwereld zijn twee takken van sport voor ons, naast het door ons bedienen van de industrie, handel en de nautische sector. We leveren interieurdelen op maat, van tafelpoot tot wandbekleding, van vensterbank tot glaslat. Onze specialiteit: ommantelde interieurdelen, ook in fineer.”

Wandbekleding met houtprofielen

Volgens Michel is het een trend om wandbekleding met houtlookprofielen te maken. “Wij voeren dit geheel naar klantwens uit, in elke gewenste uitvoering of fineersoort. Brandvertragend, geluiddempend, gemodelleerd en met elk gewenst decor. We profileren en ommantelen met een toplaag op MDF en bieden daarmee een alternatief op massief hout. Grote pluspunten daarbij zijn de verkrijgbaarheid, de kwaliteit, de verwerkbaarheid, de consistentie én de kosten.”

In het ontwerp voor de wanden van het grote nieuwe kantoorpand in Amsterdam is door de architect een aantal gefineerde wanden voorzien van verticaal regelwerk.

De oplossing werd gevonden in met fineer ommantelde MDF-profielen, in een exacte match met de fineerplaten van Kuiper. @finitouchinterieurbouw | @jvphoto_john_valster @powerhousecompany

“De lengte die deze profielen moesten hebben, leverde gegarandeerd problemen op indien deze uit massief hout gemaakt zouden worden. Eén niet-kaarsrechte lat in het rijtje zou een smet hebben geworpen op de aanblik. Met de hoeveelheid aan lattenwerk die er in dit project ging, zouden dergelijke missers niet te voorkomen zijn geweest. De vraag waar Finitouch mee kwam, was om mee te denken in een oplossing die in perfecte harmonie verkeert met hun fineerwerk en toch kaarsrecht is”, aldus Michel. 

“We zijn een echte co-maker en werken altijd naar wens van de klant. De oplossing werd gevonden in met fineer ommantelde MDF-profielen, in een exacte match met de fineerplaten van Kuiper. Het resultaat: een super stabiel product met meer voordelen dan massief hout gehad zou hebben.”

Vroeg aan tafel komen

De kracht van Wiggers is dat het bedrijf al vanaf het begin van een project kan meedenken. Daarom komt Wiggers het liefst zo vroeg mogelijk aan tafel. Michel schetst: “Voor dit kantoor in Amsterdam hebben we regelwerk van 19 mm x 19 mm gerealiseerd. Daar hebben we eerst een sample van gemaakt. Uiteindelijk hebben we doorlopend regelwerk verzorgd, in eiken fineer. Er is een gerookt eiken variant geleverd en een blank eiken versie. In totaal spreken we over zo’n 35.000 meter aan profielen.”

Ontzorgen staat hoog in het vaandel bij Wiggers. Michel benadrukt nog eens dat Wiggers een toeleverancier is aan de markt van interieurbouwers, beslist geen concurrent. “Je kunt ons het beste zien als een onzichtbare vriend die problemen voor je oplost”, zegt hij tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.