Platform voor de interieurbouwbranche
Als je op zoek bent naar een innovatief akoestisch product…
Print acoustics by Triplaco

Als je op zoek bent naar een innovatief akoestisch product…

Het innovatieve akoestisch materiaal Type I Invisible van Print Acoustics By Triplaco is toegepast in het kantoormeubilair (op maat) in de vernieuwde kantoren van Janson Bridging International in Hank, Nederland.

Op weg naar een hoge absorptie A score

Bij deelname van Print acoustics op beurzen met hun gamma houten decoratief absorberende producten, kwam in het verleden frequent de vraag van ontwerpers en interieur architecten naar een product dat stootvast, krasvast, onderhoudsvriendelijk en zo weinig mogelijk zichtbaar akoestisch absorberend was. Na twee jaar ontwikkeling heeft Kristoff Ver Eecke, director akoestiek Triplaco, het product Type I (Invisible) ontwikkeld en gebreveteerd als innovatief akoestisch product.

HQ Janson Bridging International, Hank, Nederland

Dit product bestaat uit toplaag 1mm van jacquard fijngeweven doek van vloerenproducent Ntgrate dat treksterk, krasvast en afwasbaar is. Het geweven doek bestaat immers uit decoratieve vinyldraden van dia 1mm met 0.5mm glasvezelkern en een 0.5mm bicolore PVC mantel. Het doek wordt vervolgens op zwarte akoe MDF gefixeerd en op de achterzijde voorzien van een zwart akoe glasvlies. Het product behaalt hiermee een zeer hoge absorptie A score akoestisch met alpha w = 0.9 bij een muurmontage met Rotswol achter.

Bij de ontwerpopdracht van de nieuwe kantoren van Janson Bridging International is ontwerpstudio Evelien Lulofs, Deventer  aan de slag gegaan met deze akoestische oplossing. Al snel kwam de vraag of het materiaal ook als innovatief meubelplaat materiaal beschikbaar was d.i. niet akoestisch voor de zijden, met legplanken van hoge kasten en de zijden, top en legplanken van lage kasten.

Triplaco is leverancier van hoogwaardig decoratief plaatmateriaal en leverde een dergelijke meubelplaat met een twee zijden geweven vinyldoek aan interieurbouwer Van Eijk in Nieuw-Lekkerland. Dit bedrijf heeft meubilair gemaakt en geplaatst in dit project en zaakvoerder Egbert Van Eijk was zo enthousiast over de kwaliteit en de absorptieve waardes van de meubelplaat en de type I akoe panelen, dat hij tevens zijn nieuwe toonzaal hiermee heeft uitgerust.

Deze realisatie in een landschapsbureel omgeving is een mooie aanvulling van spraakmakende toepassingen in diverse publieke en private gebouwen: administratieve centra (oa AC Leiespiegel, ontwerper Tony Fretton architects),  Kantoren (oa Havenhuis ontwerp van Zaha Hadid),  congrescentra (oa Micx Mons, ontwerp Studio Daniel Liebeskind), WZC of andere Zorgcentra  (oa AZ Zeno Knokke, ontwerp van Buro II & ARCHI+I in consortium met  Aaprog en Boeckx Architects), Auditioria  (oa Deloitte HQ Auditiorium Zaventem, Jaspers – Eyers Architects & A2RC Architects) , sportcentra  (oa Topsporthal Vlaanderen Gent, AVAPARTNERS), scholen (oa Vesalius HoGent, MKA Mark Koehler Architect)…

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. De oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Wij werken samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken.

De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati,  hoogwaardig fineer van Decospan, lak, geweven vinyl Ntgrate of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden. 

Overige info

• Invisible Geweven Vinyl akoe Producten ter correctie nagalm in kantoren;

• Print acoustics Type I d Invisible kastdeuren: geweven vinyl Ntgrate doek op een akoestische zwarte MDF drager van 16mm: kastdeuren op maat plaatsklaar geleverd door Print acoustics By Triplaco;

• Bijhorende meubelplaat met 2 zijden geweven vinyl: de meubelplaat is geleverd in het formaat 3030 x 1280 x 18mm, is drager va zwarte 16mm MDF vol met twee zijden geweven vinyl verlijmd voor de productie van de kastzijden en de top van de lage kasten. De verwerking tot meubelonderdeel geschiedt door de lokale interieurbouwer;

• Toplaag Print acoustics Ntgrate: stoot- , trek- en krasvaste onderhoudsvriendelijke toplaag. Decoratief doek 1mm van geweven vinyldraad;

• Kleuren Type I, geweven vinyl doek: Diesel en Gerben;

• Naam locatie: Kantoren HQ Janson Bridging International, Hank, Nederland;

• Interieurontwerp: Ontwerpstudio Evelien Lulofs, Deventer;

• Plaatser: Van Eijk Meubel en interieurbouw, Nieuw-Lekkerland.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.