Platform voor de interieurbouwbranche
Als je al sinds 1967 sterke eigenschappen hebt…

Als je al sinds 1967 sterke eigenschappen hebt…

In 1967 zag het inmiddels uitermate populaire bouwmateriaal het levenslicht, in het DuPont laboratorium. DuPont zag onmiddellijk de potentie van ‘Corian’, zoals zij hun Solid Surface product noemden. Corian werd gemaakt uit polyacrylaat en uit bauxiet afkomstig aluminiumhydroxide.

Interieurontwerpers maken graag gebruik van Solid Surface. Zeker waar het om toepassingen voor vochtige ruimtes gaat, zoals badkamer, toilet en keuken.

In de 20e eeuw ontwikkelde DuPont nog veel meer polymeren. Corian was inmiddels bekend geworden om de vele toepassingsmogelijkheden en eigenschappen en werd door diverse andere fabrikanten nagemaakt, in dezelfde samenstelling of een variant daarop. Alle uit deze eerste ontwikkeling voortkomende bouwmaterialen vallen onder dezelfde generieke naam: Solid Surface. Vrij vertaald ‘solide oppervlak’ en dat is precies waar Solid Surface voor staat. Het materiaal is ondoordringbaar omdat het niet poreus is.

Het fabricageproces achter Solid Surface

Solid Surface bestaat uit natuurlijke mineralen en pigmenten, gebonden in een matrix van aluminiumtrihydraat (ATH), acryl, epoxy en/of polyester. Het eindproduct heeft een gladde structuur, zonder naden en poriën. Daardoor is Solid Surface waterdicht, hygiënisch en onderhoudsarm. Dit is ideaal voor toepassingen in vochtige ruimten en op plaatsen waar hygiëne van groot belang is.

We zien Solid Surface terug als wandpaneel, badkuip, wastafel, douchebak, spatwand of bijvoorbeeld aanrechtblad.

Om tot het juiste mengsel te komen wordt de substantie gemengd, ontgast en vervolgens in een mal geïnjecteerd. Uitharding vindt plaats in een oven. Door het gietproces kan Solid Surface in allerhande vormen gemaakt worden. Van een simpele plaat tot en met een solide wastafel. Daarna vindt de afwerking plaats, die door de
ontwikkeling van het product inmiddels op meerdere manieren kan geschieden. Enkele afwerkingsopties zijn mat, glanzend, metallic en gestructureerd. De schuurgang bij Solid Surface is heel belangrijk: daarmee wordt de zachte textuur bereikt.

Mooie, vloeiende en naadloze vormen zijn mogelijk.

Louter goede eigenschappen

Solid Surface brengt veel voordelen met zich mee. Door het niet-poreuze oppervlak is Solid Surface antibacterieel. Er vindt bij toepassing van meerdere delen een naadloze verlijming plaats, door toepassing van hetzelfde materiaal voor de las. Door de afwezigheid van naden krijgen water en bacteriën geen kans zich in kieren of spleten op te hopen. Solid Surface is door haar samenstelling bijna onzichtbaar te repareren, door middel van verhitting. Het krasvaste karakter zorgt ervoor dat Solid Surface ook na jaren gebruik nog haar esthetische waarde behoudt.

Vormvrijheid voor de ontwerpers

Interieurontwerpers maken graag gebruik van Solid Surface. Zeker waar het om toepassingen voor vochtige ruimtes gaat, zoals badkamer, toilet en keuken. We zien Solid Surface dan ook terug als wandpaneel, badkuip, wastafel, douchebak, spatwand of bijvoorbeeld aanrechtblad. Door de mogelijkheid om Solid Surface een vorm mee te geven, wordt het ook steeds vaker verwerkt in ‘droge’ situaties, bijvoorbeeld in winkels of openbare ruimtes. Of het nu om een balie gaat, een toonbank of een presentatiemeubel…. als deze uit Solid Surface zijn vervaardigd dan is dat de normaalste zaak van de wereld. Het effect dat Solid Surface oplevert is echter allesbehalve normaal: Solid Surface dat op een creatieve manier is toegepast, zorgt meestal voor een ‘wow factor’.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.