Platform voor de interieurbouwbranche
Als de jas te krap wordt…

Als de jas te krap wordt…

Natuurlijk is het mooi wanneer je als relatief jong bedrijf zo’n succes hebt, dat je een explosieve groei doormaakt. Echter, dergelijke groei gaat in de regel gepaard met de nodige groeistuipen. Zo ook bij RET Interieur, waar men dankzij een succesvolle afgelopen 7 jaar volledig ‘uit de jas is gegroeid’. 

We spreken met Sander Geurtsen, accountmanager bij RET Interieur, over de zoektocht naar meer ruimte, die eigenlijk verrassend dichtbij eindigde. Ten tijde van het gesprek zat men bij RET Interieur nog volop in de verhuizing. Wanneer u dit leest, is men inmiddels volledig operationeel op de nieuwe locatie.

RET Interieur
Naast meer ruimte beschikt RET Interieur nu ook over geconditioneerde opslag.

Meer ruimte onder ideale omstandigheden
“Niet alleen RET Interieur heeft een behoorlijke groei doorgemaakt, ook RET Bouwproducten heeft het assortiment flink uitgebreid. Hun terrein in Utrecht beslaat 30.000 m2, waarvan 20.000 m2 bebouwd is. RET Interieur heeft binnen die ruimte 800 m2 in gebruik voor de opslag van decoratief plaatmateriaal. Dat is niet genoeg voor ons huidige assortiment”, opent Geurtsen het gesprek.

RET Bouwproducten is al sinds 1934 gevestigd op de Utrechtse locatie. “De rek is er nu wel uit. Zij kunnen de ruimte die wij innemen goed gebruiken en wij hebben meer ruimte nodig. Reden om te gaan zoeken naar een andere, meer geschikte plaats voor de opslag van onze plaatmaterialen. Om alles in één keer goed te doen, hebben we gezocht naar een geconditioneerd magazijn, zodat onze voorraad op een ideale manier wordt opgeslagen”, vervolgt Geurtsen zijn verhaal.

RET Interieur
De “jas” past weer! De vraag is voor hoe lang, gezien het succes van RET Interieur.

Dicht bij huis gebleven
“Zo kun je de nieuwe locatie wel omschrijven. Na een flinke zoektocht vonden we onze ideale ruimte bij ons zusterbedrijf HGPro (specialist op het gebied van gevels) in Capelle aan den IJssel. ‘Dicht bij huis’ slaat vooral op het feit dat we een locatie binnen de groep hebben gevonden. De huisvesting van HGPro is sinds kort 100% in handen van onze organisatie. In totaal beschikt men over 3.500 m2 geconditioneerde opslagruimte, waarvan RET Interieur op dit moment ruim 1.800 m2 aan het inrichten is als opslag”, aldus Geurtsen.

De logistieke capaciteiten in Capelle aan den IJssel worden gedeeld, vernemen we. “We hebben de hele loods verbouwd en voorzien van nieuwe stellingen en een nieuwe routing aangebracht. De condities zijn er prima voor onze decoratieve plaatmaterialen. Voor de klanten van RET Interieur verandert er niets qua logistiek. Gecombineerde orders van bijvoorbeeld constructief plaatmateriaal en decoratief plaatmateriaal worden in Utrecht verzameld voor transport. Ons kantoor blijft dan ook in Utrecht. Decoratief plaatmateriaal wordt vanuit Capelle aan den IJssel naar het magazijn in Utrecht gebracht, om samen te voegen bij de order. Op deze manier genieten we van het beste van twee werelden.”

RET Interieur
Van links naar rechts: Sander Geurtsen, accountmanager RET Interieur en tevens coördinator van de verhuizing, Theo Lindsen, magazijnmedewerker in Capelle aan den IJssel en John Boegheim, expeditiechef Capelle aan den IJssel.

Flinke uitbreiding voorraadassortiment
RET Interieur is in Nederland exclusief voorraadhouder van diverse internationale merken decoratief plaatmateriaal. Vanaf nu kan interieur bouwend Nederland de complete collectie HPL en gemelamineerd plaatmateriaal van Kronospan direct uit voorraad geleverd krijgen. 

Geurtsen: “Maar daar blijft het niet bij. Ook Valchromat kunnen we nu in 10 kleuren in meerdere afmetingen direct uit voorraad gaan leveren. Een product dat enorm populair is – ook onder de voorschrijvers. Krion Solid Surface idem dito: met de komst van de nieuwe locatie wordt ook dit assortiment flink uitgebreid o.a. met de fraaie waskommen. Ook hier is steeds meer vraag naar dus het is fijn, dat wij nu ook dit soort producten razendsnel kunnen leveren.”

Doordat de verhuizing plaatsvindt ‘met de winkel open’ is er sprake van topdrukte bij RET Interieur. Geurtsen zegt tot besluit: “We zijn vanaf de tekentafel tot en met het operationele deel nu bijna een jaar onderweg. We hebben alles zo weten te organiseren, dat onze klanten daar nauwelijks tot geen hinder van ondervonden hebben. En vanaf nu kan iedereen profiteren van alle voordelen, die de nieuwe locatie ons en de klanten geeft!”    

Tekst: Jan Mol    Beeld: RET Interieur, Lakerveld-Fotodesign.nl
Uitgelichte afbeelding: 
Zusterbedrijf HGPro in Capelle aan den IJssel, huisvest het nieuwe magazijn van RET Interieur. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.